Táto mramorovaná bábovka je krásna a chutná! Je to jedna z tých dobrôt, ktorá sa hodí kedykoľvek a kdekoľvek, ale hlavne keď budete mať chuť na niečo sladké. Vyskúšajte aj bábovku s orechmi na sedem rôznych spôsobov a chutí.
Čo budeme potrebovať
- 180 g masla (zmäknutého)
- 225 g práškového cukru
- ¾ lyžičky mandľového extraktu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 180 g hladkej múky
- 75 g mletých mandlí
- 3 veľké vajcia
- 2 lyžice mlieka
- 3 lyžice kakaového prášku zmiešané s 3 lyžicami horúcej vody, aby vznikla pasta
- 100 g horkej čokolády
- 30 g práškového cukru
Postup
- Rúru rozohrejte na 180 stupňov a formu vymažte maslom.
- Maslo a cukor ušľahajte do svetlej a nadýchanej hmoty.
- Vmiešajte mandľový extrakt.
- Zmiešajte prášok do pečiva, múku a mletej mandle.
- Vyšľahajte vajcia a po lyžiciach pridávajte múku, keď je všetka múka pridaná, postupne prilievajte mlieko.
- Polovicu cesta dajte do samostatnej misy a vmiešajte kakaovú pastu.
- Pridajte čokoládu do druhej polovice cesta.
- Pridávajte striedavo po lyžiciach každé cesto do formy a pomocou lyžičky vytvorte mramorovaný efekt.
- Pečte asi 40 minút a potom bábovku vyskúšajte, či špajľa zapichnutá do najhlbšej časti nevyjde čistá.
- Pred vyklopením nechajte mramorovú bábovku 10 minút chladnúť vo forme.
- Po vychladnutí bábovku poprášte trochou práškového cukru.