Čoko-mandľová bábovka s mramorovaním

Čoko-mandľová bábovka s mramorovaním

Táto mramorovaná bábovka je krásna a chutná! Je to jedna z tých dobrôt, ktorá sa hodí kedykoľvek a kdekoľvek, ale hlavne keď budete mať chuť na niečo sladké. Vyskúšajte aj bábovku s orechmi na sedem rôznych spôsobov a chutí.

Čo budeme potrebovať

  • 180 g masla (zmäknutého)
  • 225 g práškového cukru
  • ¾ lyžičky mandľového extraktu
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 180 g hladkej múky
  • 75 g mletých mandlí
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžice mlieka
  • 3 lyžice kakaového prášku zmiešané s 3 lyžicami horúcej vody, aby vznikla pasta
  • 100 g horkej čokolády
  • 30 g práškového cukru

Postup

  • Rúru rozohrejte na 180 stupňov a formu vymažte maslom.
  • Maslo a cukor ušľahajte do svetlej a nadýchanej hmoty.
  • Vmiešajte mandľový extrakt.
  • Zmiešajte prášok do pečiva, múku a mletej mandle.
  • Vyšľahajte vajcia a po lyžiciach pridávajte múku, keď je všetka múka pridaná, postupne prilievajte mlieko.
  • Polovicu cesta dajte do samostatnej misy a vmiešajte kakaovú pastu.
  • Pridajte čokoládu do druhej polovice cesta.
  • Pridávajte striedavo po lyžiciach každé cesto do formy a pomocou lyžičky vytvorte mramorovaný efekt.
  • Pečte asi 40 minút a potom bábovku vyskúšajte, či špajľa zapichnutá do najhlbšej časti nevyjde čistá.
  • Pred vyklopením nechajte mramorovú bábovku 10 minút chladnúť vo forme.
  • Po vychladnutí bábovku poprášte trochou práškového cukru.
Krásne mramorovaná domáca bábovka s čokoládou a vanilkou.
Zdroj: cravingsjournal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.