Iste každý z nás miluje čokoládu a je ťažké nájsť niekoho, kto nie. Je báječná pri každej príležitosti – pri televízii, s priateľmi, rodinou, pri strese alebo smútku.
Vykúzliť sa z nej dá nespočetné množstvo múčnikov, dezertov a najrôznejších sladkostí a maškrty.
My sme pre vás vybrali tie najlepšie recepty na čokoládovú buchtu.
Inšpirujte sa a nebudete ľutovať!
Naše recepty
Zaujal vás recept? Tento múčnik sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Inšpirujte sa našimi receptami na čokoládové brownies !
Dôvody, prečo jesť čokoládu
Najviac zdravou surovinou v nami známej čokoláde je iba kakao. Čím viac kakaa, tým logicky lepšie. Aby sa dalo povedať, že čokoláda je zdravá, musí byť obsah kakaa v nej minimálne 70%.
Dôležitá je aj jej kvalita. Záleží totiž aj na tom, akým spôsobom bola vyrobená. Viac cenných látok sa uchová v čokoláde, ktorá sa vyrábala šetrným sušením, pražením a spracovaním kakaových bôbov.
Možno si hovoríte, že je taká čokoláda až príliš horká. Pokiaľ ale ochutnáte čokoládu od naozaj dobrého výrobcu, zistíte potom, že chuť takejto čokolády je jemná a bez horkastého chvosta a pachuti.
Čokoládu by sme mali pravidelne zaraďovať do našich jedálnych lístkov, pretože je výbornou prevenciou proti infarktu, zlepšuje prekrvenie a znižuje krvný tlak, znižuje riziko cukrovky, pomáha znižovať váhu, stimuluje mozog a pomáha v prevencii proti Alzheimerovi.