Táto kefírová buchta s kakaom je aj s pečením hotová do 45 minút. Skúste a uvidíte, ako hneď zmizne.
Ingrediencie
- 600g polohrubej múky
- 200g mletých orechov
- 400ml kefíru
- 300g práškového cukru
- 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja
- 1 lyžica jedlej sódy
- 1 balenie vanilkového cukru
- 3 lyžice kakaa
Postup
- Predhrejte si rúru na 150°C.
- Múku preosejte do veľkej misy. Pridajte jedlú sódu, práškový cukor, vanilkový cukor, a kakao.
- Všetko poriadne premiešajte.
- Do sypkej zmesi postupne primiešajte olej a kefír.
- Vymiešajte hladké cesto, ktoré nalejte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte po dobu 30 minút. Potom skúste špajdľou, či je už hotová.
- Hotovú buchtu podávajte pokrájanú na kúsky.
Pre milovníkov orechových múčnikov tu máme tie najlepšie recepty na orechové rezy na jednom mieste! Inšpirujte sa.