Klasická buchta inšpirovaná tyčinkou Margot, ale vylepšená o domácu kokosovú posypku. Nebojte sa ani kokosového likéru, ktorý buchtu krásne vonia a celej buchte dodá ten správny šmrnc.
Čo budeme potrebovať:
Na cesto
- 175g mäkkého masla (dajte si bokom niečo na vymazanie plechu)
- 300g mletých mandlí
- 100g sušeného kokosu
- 50g kakaového prášku
- ½ lyžičky soli
- 400 ml plechovky tučného kokosového mlieka
- 75g horkej čokolády
- 250g práškového cukru
- 3 vajcia veľkosti M
Na polevu
- 200g horkej čokolády
- 50 ml kokosového likéru alebo kokosového extraktu
Na kokosovú posypku
- 75g cukru kryštál
- 35 ml vody
- 75g sypaného kokosu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- V mise si zmiešame mandle, kokos, kakao a soľ
- Polovicu kokosového mlieka nalejeme do hrnca a privedieme do varu
- Keď sa mlieko varí zložíme ho zo sporáka a vmiešame čokoládu. Miešame tak dlho kým sa čokoláda nerozpustí, potom odstavíme na stranu
- Do misy dáme maslo a šľaháme pokiaľ nie je krémové. Potom pridávame cukor a pokračujeme v šľahaní. Začneme pridávať vajcia a postupne ich zašľahávame
- Keď máme tekuté ingrediencie zmiešané a prešľahané, pridáme ich k ingredienciám suchým a zmiešame ich dohromady
- Cesto prelejeme do pripravenej formy a pečieme približne 40 – 45 minút
- Keď je buchta hotová, necháme jej oddýchnuť
- Medzitým si pripravíme hrniec, v ktorom privedieme do varu zvyšok kokosového mlieka
- Keď sa mlieko varí zložíme ho z platne a vhodíme doň čokoládu. Zmes miešame dovtedy, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Pridáme kokosový likér alebo kokosový extrakt, premiešame a vložíme do chladničky
- Keď bude zmes dostatočne tuhá, potrieme s ňou buchtu
- Na kokosovú posypku si necháme zapnutú rúru na 180 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie a samostatne stojacu misu s kokosom
- Cukor a vodu dáme do hrnca a na strednú teplotu miešame, aby sa cukor rozpustil. Potom zmes privedieme do varu
- Keď sirup začne vrieť, prestaneme na minútu miešať a necháme sirup prevariť
- Zložíme hrniec z platne a sirup nalejeme do misy s kokosom
- Dôkladne spolu premiešame, rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie a preložíme do rúry
- Zmes na plechu aspoň raz premiešame aby sa kraje nepripálili a pečieme podobu 3-4 minút
- Kokosovú posypku vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
- Po vychladnutí s ňou posypeme pripravenú Margot buchtu
Pokiaľ chcete svoje zdravie ešte viac podporiť, vyskúšajterecept na detoxikačnú smoothie a prečistite si svoje telo.