Čokoládová buchta s kokosovou posypkou

Čokoládová buchta s kokosovou posypkou

Klasická buchta inšpirovaná tyčinkou Margot, ale vylepšená o domácu kokosovú posypku. Nebojte sa ani kokosového likéru, ktorý buchtu krásne vonia a celej buchte dodá ten správny šmrnc.

Čo budeme potrebovať:

Na cesto

  1. 175g mäkkého masla (dajte si bokom niečo na vymazanie plechu)
  2. 300g mletých mandlí
  3. 100g sušeného kokosu
  4. 50g kakaového prášku
  5. ½ lyžičky soli
  6. 400 ml plechovky tučného kokosového mlieka
  7. 75g horkej čokolády
  8. 250g práškového cukru
  9. 3 vajcia veľkosti M

Na polevu

  1. 200g horkej čokolády
  2. 50 ml kokosového likéru alebo kokosového extraktu

Na kokosovú posypku

  1. 75g cukru kryštál
  2. 35 ml vody
  3. 75g sypaného kokosu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. V mise si zmiešame mandle, kokos, kakao a soľ
  3. Polovicu kokosového mlieka nalejeme do hrnca a privedieme do varu
  4. Keď sa mlieko varí zložíme ho zo sporáka a vmiešame čokoládu. Miešame tak dlho kým sa čokoláda nerozpustí, potom odstavíme na stranu
  5. Do misy dáme maslo a šľaháme pokiaľ nie je krémové. Potom pridávame cukor a pokračujeme v šľahaní. Začneme pridávať vajcia a postupne ich zašľahávame
  6. Keď máme tekuté ingrediencie zmiešané a prešľahané, pridáme ich k ingredienciám suchým a zmiešame ich dohromady
  7. Cesto prelejeme do pripravenej formy a pečieme približne 40 – 45 minút
  8. Keď je buchta hotová, necháme jej oddýchnuť
  9. Medzitým si pripravíme hrniec, v ktorom privedieme do varu zvyšok kokosového mlieka
  10. Keď sa mlieko varí zložíme ho z platne a vhodíme doň čokoládu. Zmes miešame dovtedy, kým sa čokoláda nerozpustí.
  11. Pridáme kokosový likér alebo kokosový extrakt, premiešame a vložíme do chladničky
  12. Keď bude zmes dostatočne tuhá, potrieme s ňou buchtu
  13. Na kokosovú posypku si necháme zapnutú rúru na 180 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie a samostatne stojacu misu s kokosom
  14. Cukor a vodu dáme do hrnca a na strednú teplotu miešame, aby sa cukor rozpustil. Potom zmes privedieme do varu
  15. Keď sirup začne vrieť, prestaneme na minútu miešať a necháme sirup prevariť
  16. Zložíme hrniec z platne a sirup nalejeme do misy s kokosom
  17. Dôkladne spolu premiešame, rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie a preložíme do rúry
  18. Zmes na plechu aspoň raz premiešame aby sa kraje nepripálili a pečieme podobu 3-4 minút
  19. Kokosovú posypku vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  20. Po vychladnutí s ňou posypeme pripravenú Margot buchtu
Vláčna čokoládová buchta s kokosovým posypom.
Zdroj: reallifedinner.com

Pokiaľ chcete svoje zdravie ešte viac podporiť, vyskúšajterecept na detoxikačnú smoothie a prečistite si svoje telo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.