Čokoládová saláma s burizónmi

Čokoládová saláma s burizónmi

Predovšetkým deti ocenia tento farebnejší a zábavnejší variant, v ktorom sú piškóty nahradené burizónmi alebo marshmallow cukríkmi.

Ingrediencie

  • 350 g horkej čokolády
  • 250 g burizónov
  • 120 g masla
  • 100 g jemného strúhaného kokosu
  • 100 g lúpaných lieskových orechov
  • štipka soli

Postup

  • Najprv si v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a potom ju preložte do väčšej misy.
  • Pridajte maslo nakrájané na kocky, rozpustite ho spolu s čokoládou.
  • Dôkladne premiešajte a pridajte štipku soli.
  • Keď je čokoládová zmes vlažná, pridajte kokos, nasekané lieskové oriešky a burizóny.
  • Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady.
  • Vypracovanú zmes položte na vrstvu papiera na pečenie a vypracujte do tvaru valca.
  • Vytvarovanú čokoládovú salámu zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.
Plátky nepečeného dezertu s čokoládou a burizónmi.
zdroj: soniaperonaci.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.