Predovšetkým deti ocenia tento farebnejší a zábavnejší variant, v ktorom sú piškóty nahradené burizónmi alebo marshmallow cukríkmi.
Ingrediencie
- 350 g horkej čokolády
- 250 g burizónov
- 120 g masla
- 100 g jemného strúhaného kokosu
- 100 g lúpaných lieskových orechov
- štipka soli
Postup
- Najprv si v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a potom ju preložte do väčšej misy.
- Pridajte maslo nakrájané na kocky, rozpustite ho spolu s čokoládou.
- Dôkladne premiešajte a pridajte štipku soli.
- Keď je čokoládová zmes vlažná, pridajte kokos, nasekané lieskové oriešky a burizóny.
- Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady.
- Vypracovanú zmes položte na vrstvu papiera na pečenie a vypracujte do tvaru valca.
- Vytvarovanú čokoládovú salámu zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.