Klasický recept s piškótami, ktoré ale v prípade potreby môžete nahradiť aj inými obľúbenými sušienkami.
Ingrediencie
- 250 g piškót
- 200 g horkej čokolády
- 150 g masla
- 70 g práškového cukru
- 30 g rumu
- 10 g nesladeného kakaového prášku
- 2 vajcia
Postup
- Horkú čokoládu nasekajte najemno, dajte do misky a rozpustite v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli.
- Nechajte vychladnúť a medzitým si rozdrobte alebo pokrájajte piškóty na kúsky. Kúsky by nemali byť ani príliš veľké, ani príliš malé.
- V miske zmiešajte zmäknuté maslo nakrájané na kúsky s práškovým cukrom.
- Miešajte, kým nezískate homogénny krém, potom pridajte rozpustenú čokoládu s izbovou teplotou a dobre premiešajte.
- Pridajte vajcia s rumom a opäť premiešajte.
- Následne do zmesi preosejte cez sitko kakao a vymiešajte do hladka.
- Na záver prisypte kúsky piškót a znovu premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Zmes preložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Rukami zo zmesi vytvarujte valček a preneste ho na potravinovú fóliu.
- Fóliu zrolujte, pričom konce pevne uzavrite.
- Čokoládovú salámu vložte aspoň na 3 hodiny do chladničky.
- Potom odstráňte fóliu, posypte práškovým cukrom a nakrájajte na plátky.