Čokoládová torta s mangovou penou

Čokoládová torta s mangovou penou

Potešte svojho obľúbeného oslávenca a pripravte mu túto sladkú bombu! Piškótový korpus s kakaom, luxusná mangová pena a čokoládová poleva tvoria dokonalú kombináciu, ktorú si jednoducho musí zamilovať úplne každý.

Čo budete potrebovať

Na piškótový korpus:

  • 3 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1/2 šálky kávy izbovej teploty
  • 1/4 šálky rastlinného oleja
  • 1/2 šálky tortovej múky
  • 1/4 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli

Na mangovú penu:

  • 2 šálky mangového pyré
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica limetkovej šťavy
  • 2 lyžice neochutené želatíny
  • 1/2 šálky vody
  • 1 hrnček smotany na šľahanie

Na čokoládovú polevu:

  • 100 g horkej čokolády, nakrájané na kúsky
  • 1/3 šálky smotany na šľahanie

Na ozdobu:

  • 2 šálky šľahačky
  • 1/2 šálky čerstvých jahôd
  • 2 lyžice čokoládových hoblín

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Dno a boky 20 cm tortovej formy vyložte papierom na pečenie.
  • V mise stolného mixéra s nástavcom na šľahanie ušľahajte bielky do peny.
  • Pridajte 2 lyžice cukru a šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
  • Preložte do misy.
  • Šľahajte žĺtky a 1/4 šálky cukru do hustej a svetlej zmesi, asi 5 minút.
  • Pridajte kávu a olej.
  • Miešajte ďalšiu minútu.
  • Do žĺtkovej zmesi preosejte múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a 2 lyžice cukru a premiešajte.
  • Pridajte polovicu bielkovej zmesi, zapracujte a pridajte zvyšok.
  • Zapracujte.
  • Cesto nalejte do pripravenej formy a povrch uhlaďte.
  • Pečte 20 až 25 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte 5 minút vychladnúť vo forme.
  • Prejdite nožom po okraji torty a položte tortu na mriežku, aby úplne vychladol.
  • V miske zmiešajte mangové pyré, cukor a limetkovú šťavu.
  • Do hrnca s vodou nasypte želatínu a nechajte 5 minút odstáť.
  • Potom rozpustite na stredne miernom ohni stiahnite z ohňa a vmiešajte do zmesi pyré.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Smotanu ušľahajte do tuha.
  • Do mangovej zmesi pridajte smotanu a premiešajte.
  • Dno a boky formy vyložte papierom na pečenie, dajte do nej korpus a prelejte mangovou zmesou.
  • Zarovnajte vršok.
  • Nechajte cez noc vychladiť v chladničke.
  • Umiestnite čokoládu a smotanu do žiaruvzdornej misky nad hrniec s vriacou vodou.
  • Zmes miešajte, kým sa nerozpustí a nebude hladká, asi 5 minút.
  • Nechajte mierne vychladnúť.
  • Vyberte tortu z chladničky a preneste ju z formy na tanier.
  • Odlúpnite papier na pečenie.
  • Polevu nalejte cez horné okraje torty.
  • Pomocou špachtle jemne zatlačte polevu po stranách torty, aby ste vytvorili efekt stekania viď foto.
  • Ozdobte šľahačkou, čerstvým ovocím a hoblinkami čokolády.
Piškótová torta s kakaom, mangovou penou, polevou, šľahačkou a čerstvými jahodami.
www.food52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.