Čokoládová torta s nugátovým krémom

Čokoládová torta s nugátovým krémom

Nechajte sa uniesť receptom, ktorý je plný čokolády a nugátu. Je to ideálny dezert, ktorý sa hodí ako torta na narodeninovú oslavu. Je veľký, je lahodný, dá sa pripraviť pár dní dopredu, pretože uložený v chladničke sa ešte viac rozleží a jeho chuť sa ešte viac zintenzívni.

Čo budeme potrebovať

Na náplň

  1. 400 g nugátu
  2. 120 ml smotany na šľahanie
  3. 120 g práškového cukru
  4. Lyžička vanilkového extraktu
  5. 750 g mascarpone

Na korpus

  • 6 vajec
  • 100 g cukru kryštál
  • 70 g trstinového cukru
  • Lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g mletých lieskových orechov
  • 60 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Štipka soli

Na ozdobu

  1. 150 g čokolády na varenie (rozpustené)
  2. 2 lyžice oleja
  3. Toffifee

Postup

  1. Začneme si najskôr pripravovať náplň
  2. V malom hrnci zahrejeme smotanu a vhodíme nakrájaný nugát
  3. Ten v smotane ho necháme rozpustiť, miešame, kým sa prísady neprepoja
  4. Zmes dáme do chladničky a necháme vychladnúť.
  5. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  6. Budeme potrebovať tri 18 centimetrové formičky, alebo korpus upečieme trikrát za sebou
  7. Formy si vyložíme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom
  8. Vo veľkej mise si vyšľaháme vajcia na vysokú rýchlosť, kým nebudú nadýchané
  9. Postupne začneme pridávať oba cukry
  10. Pridáme vanilkový extrakt a miešame
  11. Vo vedľajšej forme si zmiešame suché ingrediencie ako mleté ​​orechy, múku, prášok do pečiva, kakao a soľ
  12. Suché ingrediencie budeme postupne pridávať do ingrediencií mokrých, kým nám nevznikne jednoliate cesto
  13. Cesto si podľa váhy rozdelíme do troch pripravených foriem a pečieme po dobu 30 minút
  14. Keď sú korpusy upečené, necháme ich na 10 min vychladnúť vo forme a potom ich vyberieme a preložíme na mriežku
  15. Nugátovú náplň vyberieme z chladničky a pomocou mixéra ju začneme miešať, aby zosvetlila
  16. Pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt
  17. Postupne začneme pridávať mascarpone a miešame, kým nevznikne nadýchaný krém
  18. A dáme znova na 30 minút do chladničky
  19. Jednotlivé poschodia budeme rovnomerne premazávať nugátovým krémom
  20. Posledné poschodie, jeho vrch, potrieme tenkou vrstvou krému
  21. Tortu dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky
  22. Potom potrieme celý obvod torty nugátovým krémom, ale necháme si niečo málo na ozdobu do cukrárskeho vrecka
  23. Na ozdobu rozpustíme čokoládu na vodnom kúpeli a zmiešame ju z olejom
  24. Necháme ju trochu vychladnúť a potom začneme zdobiť
  25. Začneme zdobiť od okrajov, tak aby čokoláda po torte stekala
  26. Potom čokoládu natrieme po celom vrchu
  27. Tortu znovu vložíme do chladničky, kým čokoláda nestuhne
  28. Vrch torty dozdobíme nugátovým krémom a Toffifee
  29. Tortu uchovávame v chladničke, pokiaľ nie je čas servírovať

Najlepšie je si nugátový krém a korpusy pripraviť deň vopred, získajú tak extra vláčnosť.

Čokoládová torta poliate čokoládou a ozdobená toffifee.
Zdroj: baketotheroots.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.