Čokoládové brownie

Čokoládové brownie

Túto americkú klasiku si nesmiete nechať ujsť. Jedinečná a extra čokoládová buchta, na ktorú existuje hromada receptov. My si predstavíme tú najlepšiu – klasickú.

Ingrediencie

  • 350g čokolády (aspoň 70%)
  • 250g masla
  • 3ks vajec
  • 250g cukru krupica
  • 85g hladkej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 160 °C. Formu (hranatú) alebo menší pekáčik vymastite maslom a vyložte papierom na pečenie.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo spoločne s čokoládou.
  • V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do hustej peny. Potom túto vaječnú hmotu opatrne vmiešajte do rozpustenej čokolády s maslom.
  • Čokoládovú zmes zmiešajte s preosiatu múkou zmiešanou s kypriacim práškom a cesto vymiešajte dohladka.
  • Vlejte ho do formy a pečte po dobu 30-35 minút. Povrch by mal byť na dotyk pevný, lesklý a suchý. Vnútro by potom malo zostať hutný a drobet tekutý.
  • Na špajli by vám mali zostať vlhké drobčeky.
  • Upečený múčnik nechajte vychladnúť aspoň hodinu. Počas tejto doby vám ešte spevní.
  • Po vychladnutí nakrájajte na štvorčeky a podávajte.
Extra čokoládový múčnik zvaný brownie s chrumkavou krustičkou.
Zdroj: thestayathomechef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.