Túto americkú klasiku si nesmiete nechať ujsť. Jedinečná a extra čokoládová buchta, na ktorú existuje hromada receptov. My si predstavíme tú najlepšiu – klasickú.
Ingrediencie
- 350g čokolády (aspoň 70%)
- 250g masla
- 3ks vajec
- 250g cukru krupica
- 85g hladkej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 160 °C. Formu (hranatú) alebo menší pekáčik vymastite maslom a vyložte papierom na pečenie.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo spoločne s čokoládou.
- V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do hustej peny. Potom túto vaječnú hmotu opatrne vmiešajte do rozpustenej čokolády s maslom.
- Čokoládovú zmes zmiešajte s preosiatu múkou zmiešanou s kypriacim práškom a cesto vymiešajte dohladka.
- Vlejte ho do formy a pečte po dobu 30-35 minút. Povrch by mal byť na dotyk pevný, lesklý a suchý. Vnútro by potom malo zostať hutný a drobet tekutý.
- Na špajli by vám mali zostať vlhké drobčeky.
- Upečený múčnik nechajte vychladnúť aspoň hodinu. Počas tejto doby vám ešte spevní.
- Po vychladnutí nakrájajte na štvorčeky a podávajte.