Krémová náplň z arašidového masla potiahnutá bohatou čokoládou a posypaná nasekanými arašidmi vytvára jednoduchú, ale nesmierne dobrú pochúťku. Pre tento recept budete potrebovať je to, čo pravdepodobne už máte v špajze. Táto dobrota je plná chuti arašidového masla a aj keď sú malé tak urobia veľkú radosť.
Čo budeme potrebovať
- 250 g práškového cukru
- 2 lyžice zmäknutého masla (alebo smotanového syra)
- 250 g krémového arašidového masla
- 250 g rozpustenej čokolády
- 90 g pražených arašidov (nahrubo nasekaných)
Postup
- V mise zmiešame cukor, arašidové maslo, maslo (alebo smotanový syr)
- Ingrediencie šľaháme mixérom na strednú rýchlosť, kým sa nespoja
- Zo zmesi tvarujeme guličky o veľkosti 3 centimetrov
- Arašidové guličky potom pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie
- Voľne prikryjeme potravinárskou fóliou a preložíme ich do chladničky
- V chladničke guličky necháme 30 minút chladiť
- Potom si rozpustíme nasekanú čokoládu v žiaruvzdornej miske na vodnom kúpeli
- Každú vychladenú guličku namáčame, jednu po druhej rozpustenej čokoláde
- Ak v ktoromkoľvek okamihu máčania guličky príliš zmäknú, vrátime ich do chladničky na ďalších 15 minút
- Po namočení každej guličky, ešte pred stuhnutím čokolády nasypte navrch každej z nich nasekané arašidy
- Arašidové guličky s čokoládou uložíme do chladničky, kým ich nebudeme podávať
Ja osobne milujem arašidové maslo a arašidy všeobecne. Ak to máte rovnako ako ja tak sa neváhajte pustiť do týchto výborných a netradičných vianočných receptov na cukrový s arašidovým maslom .
Ešte jeden malý tip. Vždy sa uistite, že kupujete kvalitné maslo s nízkym obsahom nasýtených mastných kyselín. Neverili by ste aký to po prvé bude mať vplyv na celý recept a za druhé aj na vaše zdravie.
Konzumácia veľké množstvo nasýtených mastných kyselín, totiž v tele spôsobuje zápaly.