Čokoládové laskonky

Čokoládové laskonky

Čokoládové makrónky mám snáď zo všetkých receptov najradšej. Sú plné bohatej čokoládovej chuti a pri jedinom súste sa vám začnú rozpadať, ako v ústach tak pod rukami, až tak sú krehké.

Čo budeme potrebovať

Na laskonky

  1. 120 g práškového cukru
  2. 60 g mandľovej múky
  3. 2 bielky izbovej teploty
  4. 3 lyžice kakaového prášku
  5. 5 lyžíc kryštálového cukru

Na krém

  1. 115 g čokolády (nakrájané na malé kúsky)
  2. 3 lyžice masla
  3. 200 ml smotany na šľahanie

Postup

  1. V mise si ušľaháme bielky s krupicovým cukrom, kým nám nevznikne tuhý sneh
  2. Múčkový cukor, kakao a mandľovú múku, preosejme do misy, aby sme sa zbavili hrudiek
  3. Do bielkov vmiešame suché ingrediencie a zľahka premiešame
  4. Čokoládový sneh nalejeme do cukrárskeho vrecka
  5. Plech si vyložíme papierom na pečenie
  6. Na plech pomocou vrecka nakreslíme laskonky
  7. S plechom aspoň 3x poklepeme, aby sme sa zbavili vzduchových bublín
  8. Laskonky necháme asi 20 minút odpočívať pri izbovej teplote
  9. Laskonky pečieme pri 150 stupňoch po dobu 13-15 minút
  10. Keď sú laskonky upečené, vyberieme ich a necháme ich úplne vychladnúť
  11. Medzitým si pripravíme náplň do laskoniek
  12. Do sklenenej misy dáme maslo spolu s kúskami čokolády
  13. Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnnej rúre
  14. Zahrievame ju v 30 sekundových intervaloch a zakaždým ju premiešame
  15. Zmes necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  16. Potom pridáme šľahačku a zmes vyšľaháme do hustého krému
  17. Čokoládový krém vrstvíme na ½ laskoniek a druhou polovicou ich prikryjeme

Laskonky ako z cukrárne už máme, ale čo tak vyskúšať ďalšiu nadýchanú dobrotu, ktorá sa vám rozplynie na jazyku? Upečte si tieto anjelské torty a dozviete sa ako chutí božská mana!

Chrumkavé ale krehké francúzske sladké pečivo z čokolády plnené čokoládovým krémom.
Zdroj: confessionsofaconfectionista.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.