Čokoládové makrónky mám snáď zo všetkých receptov najradšej. Sú plné bohatej čokoládovej chuti a pri jedinom súste sa vám začnú rozpadať, ako v ústach tak pod rukami, až tak sú krehké.
Čo budeme potrebovať
Na laskonky
- 120 g práškového cukru
- 60 g mandľovej múky
- 2 bielky izbovej teploty
- 3 lyžice kakaového prášku
- 5 lyžíc kryštálového cukru
Na krém
- 115 g čokolády (nakrájané na malé kúsky)
- 3 lyžice masla
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup
- V mise si ušľaháme bielky s krupicovým cukrom, kým nám nevznikne tuhý sneh
- Múčkový cukor, kakao a mandľovú múku, preosejme do misy, aby sme sa zbavili hrudiek
- Do bielkov vmiešame suché ingrediencie a zľahka premiešame
- Čokoládový sneh nalejeme do cukrárskeho vrecka
- Plech si vyložíme papierom na pečenie
- Na plech pomocou vrecka nakreslíme laskonky
- S plechom aspoň 3x poklepeme, aby sme sa zbavili vzduchových bublín
- Laskonky necháme asi 20 minút odpočívať pri izbovej teplote
- Laskonky pečieme pri 150 stupňoch po dobu 13-15 minút
- Keď sú laskonky upečené, vyberieme ich a necháme ich úplne vychladnúť
- Medzitým si pripravíme náplň do laskoniek
- Do sklenenej misy dáme maslo spolu s kúskami čokolády
- Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnnej rúre
- Zahrievame ju v 30 sekundových intervaloch a zakaždým ju premiešame
- Zmes necháme vychladnúť na izbovú teplotu
- Potom pridáme šľahačku a zmes vyšľaháme do hustého krému
- Čokoládový krém vrstvíme na ½ laskoniek a druhou polovicou ich prikryjeme
Laskonky ako z cukrárne už máme, ale čo tak vyskúšať ďalšiu nadýchanú dobrotu, ktorá sa vám rozplynie na jazyku? Upečte si tieto anjelské torty a dozviete sa ako chutí božská mana!