Čokoládové minidezerty

Čokoládové minidezerty

Pokiaľ sa radíte ku skutočným čokoholikom, potom vás tento recept rozhodne dostane. Tieto muffiny sú priamo nadupané touto obľúbenou surovinou a chutia úplne božsky. Jeden kúsok vám stačiť nebude, radšej to bude chcieť dvojitú dávku, aby sa dostalo aj na ostatných.

Ingrediencie:

  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g cukru kryštál
  • 41 g holandského kakaa
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 315 g mliečnych čokoládových lupienkov
  • 2 vajcia veľkosti L
  • 185 g plnotučnej kyslej smotany
  • 120 ml rastlinného oleja
  • 120 ml plnotučného mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 200 stupňov a nachystáme si formu a muffiny, pričom do každého otvoru vložíme papierový košíček. Pokiaľ nemáme košíčky, nastriekame formu kuchynským sprejom.
  • Do veľkej misy dáme múku, cukor, kakao, jedlú sódu, soľ, čokoládové lupienky a starostlivo premiešame. Zatiaľ odložíme bokom.
  • Pripravíme si inú misku, rozklepneme do nej vajcia, pridáme olej, kyslú smotanu, mlieko, vanilkový extrakt a šľaháme tak dlho, kým sa všetko nespojí.
  • Tekutú zmes vlejeme do suchých surovín a pomocou gumovej špachtle alebo drevenej varešky premiešame, kým sa všetky suroviny nespoja.
  • Hotové cesto naplníme pomocou lyžice a gumovej stierky do jednotlivých otvorov formy a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme 5 minút pri teplote 200 stupňov, potom teplotu znížime na 170 ° C a necháme piecť ďalších cca 15 minút. Špajlí potom skúsime, či sú muffiny uprostred upečené.
  • Keď sú hotové, vyberieme ich z rúry a dáme na 10 minút odpočinúť aj s formou. Potom ich ešte len vyberieme a necháme vychladnúť.
  • Pri izbovej teplote vydrží po dobe maximálne 4 – 5 dní, v chladničke cca 1 týždeň.
Luxusné dvojité čokoládové muffiny.
Zdroj: https://sallysbakingaddiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.