Čokoládové muffiny s višňami

Čokoládové muffiny s višňami

Kto hovorí, že čokoláda nemôže byť zdravým začiatkom dňa? Zmes kakaového prášku a tmavej čokolády dodáva muffinom chuť bez prílišného tuku. Ako bonus vám vždy spríjemní ráno!

INGREDIENCIA

  • 1/4 šálky slnečnicového oleja
  • 1/4 šálky kôstok z horkej čokolády
  • 1 a 1/4 šálky plus 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 a 1/8 šálky trstinového cukru
  • 2/3 šálky sušených višní
  • 1 veľké celé vajcia
  • 2/3 šálky nízkotučného mlieka
  • 1/2 šálky plus 1 lyžica nízkotučného gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 175 ° C a dajte rošt do stredu rúry.
  2. 16 formičiek na muffiny vyložte papierovou vložkou a dajte bokom.
  3. Zmiešajte olej a čokoládové kôstky v žiaruvzdornej miske a zahrievajte v mikrovlnnej rúre za občasného miešania, kým sa čokoláda nerozpustí.
  4. Premiešajte a dajte bokom vychladnúť.
  5. Vo veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu, kakaový prášok, soľ, trstinový cukor a sušené višne.
  6. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady, aby sa spojili.
  7. V samostatnej mise prešľahajte celé vajcia, mlieko, jogurt a vanilkový extrakt.
  8. Do misy s múkou nalejte vychladnutú čokoládovú zmes a jogurtovú zmes.
  9. Všetko zmiešajte dohromady.
  10. Cesto príliš nemiešajte, inak muffiny nevykysnú správne.
  11. Pečte 20–25 minút, alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu jedného z muffinov nevyjde čistá.
  12. Vyberte muffiny z rúry a pred podávaním nechajte mierne vychladnúť.
  13. Zvyšky je možné skladovať pevne zabalené pri izbovej teplote až dva dni.
Muffiny z kakaa a višní položené na rošte.
www.portal.peopleonehealth.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.