Kto hovorí, že čokoláda nemôže byť zdravým začiatkom dňa? Zmes kakaového prášku a tmavej čokolády dodáva muffinom chuť bez prílišného tuku. Ako bonus vám vždy spríjemní ráno!
INGREDIENCIA
- 1/4 šálky slnečnicového oleja
- 1/4 šálky kôstok z horkej čokolády
- 1 a 1/4 šálky plus 1 polievková lyžica hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/2 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1/4 lyžičky soli
- 1 a 1/8 šálky trstinového cukru
- 2/3 šálky sušených višní
- 1 veľké celé vajcia
- 2/3 šálky nízkotučného mlieka
- 1/2 šálky plus 1 lyžica nízkotučného gréckeho jogurtu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 175 ° C a dajte rošt do stredu rúry.
- 16 formičiek na muffiny vyložte papierovou vložkou a dajte bokom.
- Zmiešajte olej a čokoládové kôstky v žiaruvzdornej miske a zahrievajte v mikrovlnnej rúre za občasného miešania, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Premiešajte a dajte bokom vychladnúť.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu, kakaový prášok, soľ, trstinový cukor a sušené višne.
- Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady, aby sa spojili.
- V samostatnej mise prešľahajte celé vajcia, mlieko, jogurt a vanilkový extrakt.
- Do misy s múkou nalejte vychladnutú čokoládovú zmes a jogurtovú zmes.
- Všetko zmiešajte dohromady.
- Cesto príliš nemiešajte, inak muffiny nevykysnú správne.
- Pečte 20–25 minút, alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu jedného z muffinov nevyjde čistá.
- Vyberte muffiny z rúry a pred podávaním nechajte mierne vychladnúť.
- Zvyšky je možné skladovať pevne zabalené pri izbovej teplote až dva dni.