Čokoládové pečivo patrí medzi veľmi obľúbené. Vyskúšajte ho v kombinácii s lentilkami!
Ingrediencie:
- 1 šálka hladkej múky
- 1/2 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 PL mlieka
- 1 šálka rozpustenej čokolády
- lentilky
Postup:
- Vyložte dva plechy papierom na pečenie.
- V kuchynskom robote zmiešajte maslo a cukry.
- Šľahajte spoločne pri stredne vysokých otáčkach asi 2-3 minúty.
- Vmiešajte vajcia a vanilku.
- V samostatnej mise preosejte múku, kakaový prášok, jedlú sódu a soľ.
- Suché prísady pomaly pridávajte do mokrých prísad v mixéri, kým sa nespoja.
- Primiešajte mlieko a rozpustenú čokoládu.
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Z cesta vytvorte guličky ľubovoľnej veľkosti a položte ich na plechy.
- Guľôčky ozdobte lentilkami a vložte na 10-15 minút do mrazničky.
- Cukroví s lentilkami pečte približne 10 minút. V prípade potreby ihneď posypte ďalšími lentilkami.
Radi by ste vaše pečivo ozdobili čokoládovou polevou ? Možností, ako ju pripraviť existuje mnoho!