Tento jednoduchý čokoládový múčnik s kokosom je príjemne sladký, jemný, lahodný a zároveň rýchly na prípravu. Čo viac si priať? Skvele sa hodí na rodinné oslavy, rauty aj pikniky.
Čo budete potrebovať
- 3 vajcia izbovej teploty
- 140 g cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 140 g rozpusteného masla
- 150 ml mlieka izbovej teploty
- 300 g hladkej múky
- 4 lyžice kakaa
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
Na polevu:
- 160 ml smotany
- 110 g horkej alebo mliečnej čokolády
- 30 g masla
- strúhaný kokos
Postup
- Maslo rozpustite a dajte bokom, aby vychladlo.
- Vajcia ušľahajte s cukrom a vanilkovým extraktom, aby sa ingrediencie premiešali a trochu zväčšili svoj objem, nemusíte ich šľahať dlho.
- Pridajte studené rozpustené maslo a mlieko a premiešajte elektrickým mixérom.
- Teraz preosejte hladkú múku, štipku soli, kakao a prášok do pečiva a pridajte k vaječnej zmesi.
- Krátko premiešajte lyžicou alebo metličkou, aby sa všetky ingrediencie premiešali tak, aby vzniklo hladké cesto bez viditeľných stôp múky.
- Obdĺžnikový plech (20 x 30 cm) vyložte papierom na pečenie.
- Nalejte na plech zmes a jemne ju urovnajte.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C 15 – 20 minút.
- Aby ste si boli istí, že je buchta hotová, vykonajte test špáradlom.
- Akonáhle je buchta hotová, vyberte ju z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Až vychladne, prepichajte povrch vidličkou alebo špáradlom a pripravte si polevu.
- V malom kastróliku zohrejte 160 ml smotany s 30 g masla.
- Vypnite oheň a pridajte 110 g nasekanej horkej alebo mliečnej čokolády.
- Počkajte 2 minúty a potom dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila hladká a lesklá glazúra.
- Túto poliev nalejte na pripravenú buchtu a zarovnajte.
- Teraz pridajte kokos podľa svojej chuti.
- Užite si to!