Čo si budeme nahovárať, medzi vianočnými cukrovinkami nesmie bezpochyby nikdy, opakujem nikdy chýbať rožky, a to v akejkoľvek podobe! Skúste tento recept na rožky z čokolády, milo vás prekvapí.
Čo budeme potrebovať
- 140 g hladkej múky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 žĺtok
- 100 g zmäknutého masla
- 90 g mletých lieskových orieškov
- 40 g nastrúhanej čokolády
Postup
- Múku preosejte a na doske z nej urobte kopček, do ktorého stredu urobte jamku. Do jamky dajte vanilkový cukor, žĺtok, kúsok masla, mleté lieskové oriešky a nastrúhanú čokoládu.
- Z celého múčneho kopčeka postupne na doske vypracujte hladké cesto. Hotové cesto dajte na 30 minút do chladničky.
- Z cesta vyvaľkajte hady silné zhruba ako ceruzka a krájajte na kusy dlhé zhruba 6 centimetrov.
- Tie vytvarujte do podkovičiek, položte na papierom na pečenie vyložený plech.
- Pečte v predhriatej rúre na 140 ° C 10 – 15 minút.