Tento recept na plnené rožky je inšpirovaný Mexikom. Sú také báječné, že jedna várka nebude stačiť! Je to zároveň skvelý nápad na víkendové raňajky pre celú rodinu.
Čo budeme potrebovať
- Balenie lístkového cesta (rozmrazené)
- 125 g polosladkej čokolády (nasekané nadrobno)
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice cukru kryštál
- 4 lyžice masla (rozpustené)
- 3 lyžice mletej škorice
- 4 lyžice cukru kryštál
- 60 ml karamelového kondenzovaného mlieka
Postup
- Rúru predhrejeme na 160 stupňov
- Pripravíme si plech tak, že ho vyložíme papierom na pečenie
- Pracovnú plochu si posypeme múkou
- Plát lístkového cesta roztvoríme a zľahka poprášime múkou
- Pomocou valčeka rozvaľkáme plát lístkového cesta na štvorec
- Pomocou ostrého noža rozkrojíme cesto napoly
- Každý obdĺžnik nakrájame diagonálne na trojuholníky
- Vznikne asi 16 trojuholníkov
- V mise si zmiešame maslo s 3 lyžicami škorice a 4 lyžicami cukru
- Vo vedľajšej mise si ešte zmiešame kakao a 2 lyžice cukru
- Celý trojuholník posypeme zmesou kakaa a cukru
- Na široký koniec trojuholníka, potom pridáme nasekanú čokoládu
- Od najširšej strany začneme rolovať a cesto zrolujeme do tvaru rožka
- Rohlíček položíme na plech a zahneme ho do tvaru polmesiaca
- Postup opakujeme so zvyšným cestom
- Nakoniec vrch každého čokoládového rožka potrieme nátierkou z rozpusteného masla a posypeme zvyšnou mletou škoricou
- Rožky dáme do rúry a pečieme 20 až 25 minút
- Plech umiestnime do hornej časti rúry a pečieme, kým nie sú rožky zlatisto hnedé
- Po vybratí z rúry čokoládové rožky prelejeme karamelovým kondenzovaným mliekom a podávame
Chute Mexika sú naozaj nevšedné a výrazné, preto ak ste fanúšikom silných chutí, vyskúšajte ďalšie pokrmy z tejto fantastickej kuchyne. Vyskúšajte napríklad tieto mexické polievky !