Čokoládové vianočné pečivo s kandizovanou pomarančovou kôrou

Čokoládové vianočné pečivo s kandizovanou pomarančovou kôrou

Kandizovaná pomarančová kôra je veľmi obľúbená predovšetkým v anglicky hovoriacich krajinách. Vyskúšajte ju pri pečení použiť aj vy!

Ingrediencie:

  • 2 šálky ovsených vločiek
  • 1 šálka kandizované pomarančovej kôry
  • 1/2 šálky čokoládových lupienkov
  • 3/4 šálky hladkej múky
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky kakaového prášku
  • 1/4 šálky masla
  • 2 vajcia
  • 1/4 šálky medu
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 170°C.
  2. Vo veľkej mise ručným mixérom zmiešajte múku, jedlú sódu, hnedý cukor, kakao, maslo, vajcia, med a vanilkový extrakt, kým sa dobre nespoja.
  3. Potom vmiešajte ovsené vločky trištvrte šálky kandizované pomarančovej kôry a čokoládové lupienky.
  4. Pomocou malej naberačky alebo polievkovej lyžice vytvorte kopčeky cesta a umiestnite ich na plech s papierom na pečenie.
  5. Na každý kopček dajte niekoľko kúskov zostávajúceho kandizovaného pomaranča.
  6. Pečte približne 14 minút.
Čokoládové vianočné pečivo s kandizovanou pomarančovou kôrou.
zdroj: lordbyronskitchen.com

Ovsené vločky sú jedným zo spôsobov, ako urobiť cukroví zdravším. Použiť ich môžete nielen v receptoch na pečivo s kandizovaným ovocím. Vyskúšajte ovsené vianočné pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.