Horká čokoláda a ražná múka robí z tohto pečiva jedinečný chuťový zážitok.
Ingrediencie:
- 200 g 70-85% horkej čokolády
- 40 g ražnej múky
- 25 g masla
- 2 vajcia
- 100 g hnedého cukru
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
Postup:
- Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte ľahko vychladnúť.
- Pomocou elektrického šľahača vyšľahajte v mise vajcia a cukor.
- Potom k nim vmiešajte rozpustenú čokoládovú zmes spolu s vanilkou.
- Opatrne pridajte tiež múku a jedlú sódu.
- Misu prikryte a dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 180 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
- Z cesta vytvorte rukami guličky, ktoré následne položte na plech a mierne stlačte.
- Toto vianočné pečivo zo ražnej múky pečte približne 12-15 minút, kým sa mierne nespevnia okraje a vršky by mali trochu popraskať.