Čokoládové vianočné pečivo zo ražnej múky

Čokoládové vianočné pečivo zo ražnej múky

Horká čokoláda a ražná múka robí z tohto pečiva jedinečný chuťový zážitok.

Ingrediencie:

  • 200 g 70-85% horkej čokolády
  • 40 g ražnej múky
  • 25 g masla
  • 2 vajcia
  • 100 g hnedého cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy

Postup:

  1. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte ľahko vychladnúť.
  2. Pomocou elektrického šľahača vyšľahajte v mise vajcia a cukor.
  3. Potom k nim vmiešajte rozpustenú čokoládovú zmes spolu s vanilkou.
  4. Opatrne pridajte tiež múku a jedlú sódu.
  5. Misu prikryte a dajte na 30 minút vychladiť do chladničky.
  6. Predhrejte si rúru na 180 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
  7. Z cesta vytvorte rukami guličky, ktoré následne položte na plech a mierne stlačte.
  8. Toto vianočné pečivo zo ražnej múky pečte približne 12-15 minút, kým sa mierne nespevnia okraje a vršky by mali trochu popraskať.
Čokoládovo-ražné vianočné pečivo
zdroj: goodhousekeeping.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.