Tento úžasný múčnik z jabĺk a čokolády sa stane vašim novým obľúbeným dezertom a zamiluje si ho celá vaša rodina!
Čo budete potrebovať
- 2 jablká
- 125 ml jablčnej šťavy alebo vody
- 120 ml rastlinného oleja
- 225 g cukru
- 1 veľké vajcia
- 175 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- ½ lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička jedlej sódy
- 75 g čokolády
- 25 g zmäknutého masla
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Štvorcovú formu s priemerom 20 cm vymažte tukom a vysypte múkou.
- Jablká olúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na malé kúsky.
- Jablčnú šťavu a jablká dajte do hrnca a varte domäkka, kým sa jablká ľahko nerozpadnú.
- Jablká rozmixujte, odmerajte 225 ga nechajte vychladnúť.
- Vo veľkej mise šľahajte olej, cukor a vajcia, kým vám nevznikne svetlá a nadýchaná zmes, a dajte bokom.
- Do inej misy preosejte múku s kakaom, škoricou a sódou.
- Do vaječnej zmesi primiešavajte striedavo lyžicu múčnej zmesi a lyžicu jablčného pyré.
- Zmes nalejte do pripravenej formy, vložte do rúry a pečte 35 minút, alebo kým nevyjde špajľa zapichnutá do stredu buchty čistá.
- Vyklopte buchtu na mriežku a nechajte vychladnúť.
- Čokoládu na polevu rozpustite v hrnci nad horúcou vodou na miernom ohni.
- Zložte z platne a vmiešajte maslo tak, aby vám nezostali žiadne hrudky.
- Rozotrite cez vrch buchty, nechajte stuhnúť a servírujte.
Nezabudnite si k tomuto úžasnému múčniku pripraviť aj skvelú kávu. Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších automatických kávovarov . Kto vyhral v našom porovnaní?