Vizuálne aj chuťovo veľmi zaujímavý dezert, ktorý zachutí nielen vám, ale aj vašej návšteve.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky nesladeného kakaového prášku
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálky bieleho gréckeho jogurtu
- 3/4 šálky rastlinného oleja
- 3/4 šálky teplej vody
- 3/4 šálky strúhaného kokosu
- 360 g kokosového krému v plechovke
- 360 g kondenzovaného mlieka
- 1 šálka opečeného strúhaného kokosu na posypanie
- 2 čajové lyžičky jedlej sódy
- 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 3/4 čajovej lyžičky soli
Poleva
- 1 šálka šľahačky
- 1 šálka práškového cukru
- 100 g mascarpone
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejte rúru na 160 ° C, pri jej predhrievaní si do nej môžete dať opiecť strúhaný kokos, pečte približne 5-7 minút dozlatista.
- V mise zmiešajte cukor, múku, kakaový prášok, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
- Vmiešajte vajcia, vanilkový extrakt, grécky jogurt, olej a teplú vodu.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pridajte strúhaný kokos.
- Premiešajte a cesto nalejte do pripravenej vymastenej formy na pečenie.
- Formou niekoľkokrát poklepte, aby sa cesto usadilo.
- Pečte v predhriatej rúre približne 30 minút.
- Hroty vidličky urobte do hornej časti horúceho dezertu otvormi.
- V malej miske vyšľahajte kokosový krém a kondenzované mlieko dohladka.
- Potom pomaly zmes nalejte na horúci dezert a pomocou stierky rovnomerne rozotrite.
- Takto pripravený dezert dajte vychladiť do chladničky aspoň na dve hodiny.
- V medziobdobí si pripravte polevu.
- V jednej miske vyšľahajte dotuha šľahačku, v inej mascarpone.
- K mascarpone pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt a opäť vyšľahajte.
- Následne obe zmesi zmiešajte a potrite nimi vychladený dezert.
- Na záver posypte opečeným kokosom.
- Pred podávaním dajte znova vychladiť.