Čokoládovo-kokosový múčnik Eskymo

Čokoládovo-kokosový múčnik Eskymo

Vizuálne aj chuťovo veľmi zaujímavý dezert, ktorý zachutí nielen vám, ale aj vašej návšteve.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 3/4 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky bieleho gréckeho jogurtu
  • 3/4 šálky rastlinného oleja
  • 3/4 šálky teplej vody
  • 3/4 šálky strúhaného kokosu
  • 360 g kokosového krému v plechovke
  • 360 g kondenzovaného mlieka
  • 1 šálka opečeného strúhaného kokosu na posypanie
  • 2 čajové lyžičky jedlej sódy
  • 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 3/4 čajovej lyžičky soli

Poleva

  • 1 šálka šľahačky
  • 1 šálka práškového cukru
  • 100 g mascarpone
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 160 ° C, pri jej predhrievaní si do nej môžete dať opiecť strúhaný kokos, pečte približne 5-7 minút dozlatista.
  2. V mise zmiešajte cukor, múku, kakaový prášok, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
  3. Vmiešajte vajcia, vanilkový extrakt, grécky jogurt, olej a teplú vodu.
  4. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  5. Pridajte strúhaný kokos.
  6. Premiešajte a cesto nalejte do pripravenej vymastenej formy na pečenie.
  7. Formou niekoľkokrát poklepte, aby sa cesto usadilo.
  8. Pečte v predhriatej rúre približne 30 minút.
  9. Hroty vidličky urobte do hornej časti horúceho dezertu otvormi.
  10. V malej miske vyšľahajte kokosový krém a kondenzované mlieko dohladka.
  11. Potom pomaly zmes nalejte na horúci dezert a pomocou stierky rovnomerne rozotrite.
  12. Takto pripravený dezert dajte vychladiť do chladničky aspoň na dve hodiny.
  13. V medziobdobí si pripravte polevu.
  14. V jednej miske vyšľahajte dotuha šľahačku, v inej mascarpone.
  15. K mascarpone pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt a opäť vyšľahajte.
  16. Následne obe zmesi zmiešajte a potrite nimi vychladený dezert.
  17. Na záver posypte opečeným kokosom.
  18. Pred podávaním dajte znova vychladiť.
Čokoládový múčnik s kokosovým krémom.
zdroj: yellowblissroad.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.