Čokoládovo-octové pečivo

Čokoládovo-octové pečivo

Pre všetkých, ktorí majú slabosť pre pečivo s intenzívnou čokoládovou chuťou.

Ingrediencie:

  • 175 g múky
  • 150 g vysokopercentnej čokolády
  • 30 g nesladeného kakaového prášku
  • 150 g masla
  • 120 g hnedého cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička balzamikového octu

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva.
  2. V kuchynskom robote niekoľko minút spracovávajte maslo s oboma druhmi cukru a balzamikovým octom.
  3. Pridajte zmes s múkou, soľ a nastrúhanou čokoládou.
  4. Dôkladne premiešajte.
  5. Vzniknuté cesto zabaľte do fólie a nechajte aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
  6. Následne cesto rozvaľkajte pomocou valčeka a vykrájajte jednotlivé tvary cukroviniek.
  7. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie, pečte v rúre vyhriatej na 160 °C po dobu približne 12 minút.
  8. Vychladnuté octové pečivo môžete nakoniec ozdobiť čokoládovou polevou.
Čokoládové pečivo z octu.
Zdroj: consorziobalsamico.it

Neviete si rady, ako pripraviť polevu? Načerpajte inšpiráciu z našich rozmanitých receptov na perníčkové polevy!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.