Pre všetkých, ktorí majú slabosť pre pečivo s intenzívnou čokoládovou chuťou.
Ingrediencie:
- 175 g múky
- 150 g vysokopercentnej čokolády
- 30 g nesladeného kakaového prášku
- 150 g masla
- 120 g hnedého cukru
- 50 g práškového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička balzamikového octu
Postup:
- V mise zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva.
- V kuchynskom robote niekoľko minút spracovávajte maslo s oboma druhmi cukru a balzamikovým octom.
- Pridajte zmes s múkou, soľ a nastrúhanou čokoládou.
- Dôkladne premiešajte.
- Vzniknuté cesto zabaľte do fólie a nechajte aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
- Následne cesto rozvaľkajte pomocou valčeka a vykrájajte jednotlivé tvary cukroviniek.
- Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie, pečte v rúre vyhriatej na 160 °C po dobu približne 12 minút.
- Vychladnuté octové pečivo môžete nakoniec ozdobiť čokoládovou polevou.
Neviete si rady, ako pripraviť polevu? Načerpajte inšpiráciu z našich rozmanitých receptov na perníčkové polevy!