Najlepšie recepty na polevy z čokolády v 7 rôznych obmenách! Lahodné, hladké, lesklé!

Vianočné pečivo by malo byť nielen chutné, ale aj krásne na pohľad.

Na to slúžia najrôznejšie zdobenia, posypky či glazúry, ktorými ho môžeme ozvláštniť.

Inšpirujte sa našimi receptami na čokoládové polevy na pečivo.

Ktorá sa stane vašou najobľúbenejšou?

Niekoľko rád a trikov na záver

Základom dobrej čokoládovej polevy na pečivo je kvalitná čokoláda, prípadne nesladený kakaový prášok. Možno vás to prekvapí, ale obľúbená čokoláda na varenie nie je na prípravu glazúr úplne vhodná. Oveľa lepšie je použiť vysokopercentnú horkú čokoládu.

Najčastejšie sa čokoláda rozpúšťa v horúcej smotane na šľahanie. Základom úspechu je pomalé, ale dôsledné miešanie. Pokiaľ chcete, môžete si čokoládu už vopred rozpustiť vo vodnom kúpeli. To znamená priviesť do varu hrniec s vodou, naň umiestniť misku s čokoládou a pomaly miešať. Ak sa vám stane, že poleva napríklad vplyvom studenej smotany zrazí, stačí do nej nad vodným kúpeľom zašľahať kúsok masla.

Čokoládové polevy na pečivo môžete použiť rôznym spôsobom. Najjednoduchšie je do nich pečivo z časti namočiť. Použiť ale môžete aj zdobidlá a vytvoriť zaujímavé kresby. V tomto prípade je lepšie dať pred zdobením pečivo na mriežku a vložiť pod ňu papier na pečenie. Uľahčí vám to následné upratovanie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.