Sladká pečená repa a extra panenský olivový olej dodávajú tejto delikátnej bábovke perfektnú zemitosť a chuť. Vďaka svojim ľahko sladkým tónom je tento múčnik skvelý ako raňajky, ale aj desiata alebo dezert.
Ingrediencie
- 345 g varené červené repy
- 85 g horkej čokolády (najmenej 70%)
- 150 g hladkej múky zmiešanej s 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva a 1,5 g soli
- 30 g kakaového prášku
- štipka soli
- 150 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 150 ml olivového oleja
- 250 g Mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička prášku z červenej repy
Postup
- Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
- Hlboký pekáč vyložte papierom na pečenie.
- V mixéri rozmixujte červenú repu a dajte bokom.
- Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a premiešajte ju s červenou repou.
- V samostatnej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a soľou, kakao, soľ a cukor.
- Do múčnej zmesi pridajte červenú repu a čokoládu a dobre premiešajte.
- Po jednom pridávajte vajcia a potom postupne vmiešajte olej, kým sa úplne nezapracuje.
- Nalejte do pekáča a pečte asi 30 minút.
- Nechajte vychladnúť a vytvorte polevu.
- V mise vyšľahajte mascarpone, práškový cukor a prášok z červenej repy do hladka.
- Rozotrite po celej buchte a posypte ešte trochou prášku z červenej repy.
- Nakrájajte na štvorčeky a podávajte.