Na čokoláde milujem, že je tak variabilný a dá sa použiť skoro kamkoľvek a upraviť akokoľvek.
Preto vyskúšajte tieto recepty na čokoládové rožky a sami uvidíte o čom hovorím! Cesto je neuveriteľne krehké a nadýchané, čokoláda už len podčiarkuje celkovú chuť týchto dobrôt.
Špeciálne sme pre váš pripravili najrôznejšie varianty z rôznych kútov sveta, aby ste mali šancu ochutnať to najlepšie čo nám ostatní kuchyne môžu ponúknuť!
Aký recept si vyberiete ako prvý?
Naše recepty
Tipy na ďalšie čokoládové náplne
Čokoládový krém z mascarpone
- 280 g horkej čokolády
- 280 ml smotany na šľahanie
- 5 lyžíc Baileys (alebo podobný smotanový likér)
- 500 g mascarpone
- Čokoládové hobliny
Postup
- Čokoládu nalámeme do misky a potom ju rozpustíme na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke počas 30 sekúndových intervalov
- Miešame, kým sa úplne nerozpustí a dáme ju bokom vychladnúť.
- Smotanu si vyšľaháme a počas šľahania pridávame po lyžičkách likér
- Mascarpone si potom vyšľaháme do hladkej konzistencie a potom pridáme smotanu a zmiešame, aby vznikla jednoliata zmes
- Čokoládovým krémom zdobíme, plníme alebo ho jeme rovno z lyžičky
Čokoládová náplň zo Salka
- 200 g masla
- Plechovka Salka
- 250 g vlašských orechov
- 3 lyžice kakaa
- Vrecko vanilkového cukru
Postup
- Salko si uvaríme vo vodnom kúpeli, tak že plechovka bude úplne ponorená a my jej na miernu teplotu varíme približne 2 ½ hodiny
- Maslo si vyšľaháme do jemného krému a pridáme vychladnuté Salko a mixujeme
- Keď nám vznikne nadýchaným krém, pridáme kakao
- Mixujeme, kým sa kakao úplne nezapracuje
- Nakoniec pridáme mleté vlašské orechy a opäť dôkladne premiešame.
Krém z tvarohu a čokolády
- 150 g masla
- 150 g práškového cukru
- 150 g mäkkého tučného tvarohu (z vaničky)
- 150 g horkej čokolády
Postup
- Čokoládu si, na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, rozpustíme a necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu
- Medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom
- K maslu postupne, po lyžiciach, pridávame na striedačku tvaroh a čokoládu
- Všetko zašľahávame do hladka
- Pokiaľ by pred zdobením alebo plnením bol krém príliš riedky, dáme ho na chvíľu do chladničky