Oproti prvému receptu, kde sú čokoládové kôstky, tento chlebík bude celý čokoládový. Vyskúšajte ho ešte dnes!
Ingrediencie
- 1hrnček hladkej múky
- 1/3 hrnčeka holandského kakaa
- 1 lyžička jedlej sódy
- Štipka soli
- 3 veľké banány (veľmi zrelé až hnedé)
- 1/4 hrnčeka rozpusteného masla
- 1/4 hrnčeka rastlinného oleja (alebo kokosového)
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
- 1 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 hrnček čokoládových kôstok/lupienkov
Postup
- Zahrejte rúru na 180 ° C a vymažte si formu na chlieb.
- V miske zmiešajte múku, kakao, sódu a soľ. Potom dajte bokom.
- Vo vedľajšej miske roztlačte zrelé banány vidličkou. Pridajte rozpustené maslo a olej a zmiešajte. Vmiešajte trstinový cukor, vajcia a vanilkový extrakt.
- Potom vmiešajte suché prísady do vlhkých a nakoniec prisypte 3/4 hrnčeka čokoládových kôstok.
- Nalejte cesto do pripravenej formy a povrch posypte zvyšnými čokoládovými kôstkami.
- Pečte 40-50 minút, alebo kým špajle nevyjde čistá. (Môžete mať na špáradle roztavené čokoládové lupienky a to je v poriadku.)
- Pred podávaním nechajte vychladnúť.