Tento jednoduchý recept na nepečený tvarohový koláč s čokoládou a čučoriedkami v dóze je bohatý, hustý a krémový a bez pridaného cukru. Lahodný, ale nie príliš sladký, je to jednoduchý recept, ktorý je možné pripraviť na rodinné večere, nedeľné grilovanie a stretnutie s priateľmi.
Čo budeme potrebovať
- 200 g mandľovej múky
- 30 g masla
- 2 lyžice kokosového cukru
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 450 g smotanového syra
- 240 ml smotany
- 50 g kokosového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
- Navrch čerstvé alebo mrazené čučoriedky
- Čokoládová tyčinka bez cukru
Postup
- Na základ zmiešajte múku, maslo a cukor.
- Zmes rozdeľte do šiestich pohárov.
- Počas prípravy zvyšku tvarohového koláča ich dajte do chladničky.
- Do veľkej misy vložte smotanový syr, cukor, kakaový prášok a vanilkový extrakt. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- V inej miske ušľahajte hustú smotanu, kým nebude pevná.
- Ďalej zmiešajte šľahačku so smotanovým syrom.
- Náplň na cheesecake náplň rozdeľte do pripravených pohárov a dajte na jednu až dve hodiny do chladničky, aby cheesecake stuhol.
- Pred podávaním ozdobte čerstvým ovocím, šľahačkou alebo strúhanou čokoládou.