Čokoládový múčnik s tvarohom a kávou

Čokoládový múčnik s tvarohom a kávou

Milujete čokoládu? Tak tento recept na múčnik z čokolády je. Navyše je obohatený o kávu a tvaroh. Tieto ingrediencie sú samy o sebe na zahryznutie, čo?

Ingrediencie:

  • 75 g masla
  • 250 ml kávy
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 290 g cukru
  • 185 g špaldovej múky
  • 90 g kakaa
  • 2 a ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • 1a ½ g sódy bikarbóny
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 3 vajcia
  • 200 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády

Na čokoládovú polevu:

  • 235 g zmäknutého masla
  • 235 g preosiateho práškového cukru
  • 1 lyžica smotany na šľahanie
  • 180 g horkej čokolády

Postup:

  • Na strednom ohni si rozpustite maslo spolu s kávou a vanilkou.
  • Vo veľkej mise si zamiešajte cukor, múku, preosiaty kakaový prášok, kypriaci prášok, sódu a soľ.
  • Do vychladnutej zmesi s maslom a kávou pridajte tieto suché ingrediencie, tvaroh a vajcia.
  • Všetko dôkladne premiešajte.
  • Tortovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Cesto do takto pripravenej formy nalejte a dajte piecť na 180 ° C na 25-30 minút
  • Medzitým si nachytajte náplň.
  • Vyšľahajte si zmäknuté maslo s preosiatym cukrom.
  • Potom pridajte šľahačku a 180 g rozpustenej horkej čokolády (vychladnutej).
  • Všetko dôkladne rozmixujte.
  • Po upečení a vychladnutí korpus rozrežte na 2 časti.
  • Čokoládovú náplň nechajte trochu stuhnúť a rozdeľte si ju na 2 porcie.
  • Prvou štvrtinou potrite prvé poschodie korpusu a prikryte jeho druhou časťou.
  • Druhou štvrtinou náplne potrite druhé poschodie a zvyškom potrite celý múčnik.
  • Dajte ho na 20 minút do mrazničky.
  • Po vychladení môžete nazdobiť 200 g rozpustenej horkej čokolády na varenie a posypať hoblinkami z bielej čokolády.
  • Dajte vychladiť a môžete podávať.
tvarohový múčnik s čokoládou
Zdroj: apetitemag.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.