Milujete čokoládu? Tak tento recept na múčnik z čokolády je. Navyše je obohatený o kávu a tvaroh. Tieto ingrediencie sú samy o sebe na zahryznutie, čo?
Ingrediencie:
- 75 g masla
- 250 ml kávy
- 2 lyžice vanilkového cukru
- 290 g cukru
- 185 g špaldovej múky
- 90 g kakaa
- 2 a ½ lyžičky kypriaceho prášku
- 1a ½ g sódy bikarbóny
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 3 vajcia
- 200 g horkej čokolády
- 100 g bielej čokolády
Na čokoládovú polevu:
- 235 g zmäknutého masla
- 235 g preosiateho práškového cukru
- 1 lyžica smotany na šľahanie
- 180 g horkej čokolády
Postup:
- Na strednom ohni si rozpustite maslo spolu s kávou a vanilkou.
- Vo veľkej mise si zamiešajte cukor, múku, preosiaty kakaový prášok, kypriaci prášok, sódu a soľ.
- Do vychladnutej zmesi s maslom a kávou pridajte tieto suché ingrediencie, tvaroh a vajcia.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Tortovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou.
- Cesto do takto pripravenej formy nalejte a dajte piecť na 180 ° C na 25-30 minút
- Medzitým si nachytajte náplň.
- Vyšľahajte si zmäknuté maslo s preosiatym cukrom.
- Potom pridajte šľahačku a 180 g rozpustenej horkej čokolády (vychladnutej).
- Všetko dôkladne rozmixujte.
- Po upečení a vychladnutí korpus rozrežte na 2 časti.
- Čokoládovú náplň nechajte trochu stuhnúť a rozdeľte si ju na 2 porcie.
- Prvou štvrtinou potrite prvé poschodie korpusu a prikryte jeho druhou časťou.
- Druhou štvrtinou náplne potrite druhé poschodie a zvyškom potrite celý múčnik.
- Dajte ho na 20 minút do mrazničky.
- Po vychladení môžete nazdobiť 200 g rozpustenej horkej čokolády na varenie a posypať hoblinkami z bielej čokolády.
- Dajte vychladiť a môžete podávať.