Kombinácia čokolády, medu a lieskových orechov je potešením pre chuťové bunky aj pastvou pre oči.
Ingrediencie
- 300 g horkej čokolády
- 200 bielej čokolády
- 250 g Nutelly
- 150 g celých lieskových orechov
- 20 g medu
Postup
- Horkú čokoládu (200 g) rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Rozpustenú čokoládu nalejte do obdĺžnikovej vyššej misky.
- Vložte na niekoľko minút do mrazničky.
- Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustite tiež bielu čokoládu s medom.
- Rozpustenú bielu čokoládu nalejte do misky, pridajte Nutellu a dobre premiešajte.
- Pridajte celé lieskové oriešky vopred opražené na panvici a znovu premiešajte.
- Vyberte formu s horkou čokoládou z mrazničky a naplňte ju zmesou.
- Opäť vložte do mrazničky a v medzitým rozpustite vo vodnom kúpeli zostávajúcu horkú čokoládu.
- Vyberte formu z mrazničky a nalejte do nej rozpustenú čokoládu, aby ste vytvorili poslednú vrstvu.
- Následne opäť vložte do mrazničky a nechajte stuhnúť.