Čokoládový nugát s orechmi a medom

Čokoládový nugát s orechmi a medom

Kombinácia čokolády, medu a lieskových orechov je potešením pre chuťové bunky aj pastvou pre oči.

Ingrediencie

  • 300 g horkej čokolády
  • 200 bielej čokolády
  • 250 g Nutelly
  • 150 g celých lieskových orechov
  • 20 g medu

Postup

  • Horkú čokoládu (200 g) rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Rozpustenú čokoládu nalejte do obdĺžnikovej vyššej misky.
  • Vložte na niekoľko minút do mrazničky.
  • Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustite tiež bielu čokoládu s medom.
  • Rozpustenú bielu čokoládu nalejte do misky, pridajte Nutellu a dobre premiešajte.
  • Pridajte celé lieskové oriešky vopred opražené na panvici a znovu premiešajte.
  • Vyberte formu s horkou čokoládou z mrazničky a naplňte ju zmesou.
  • Opäť vložte do mrazničky a v medzitým rozpustite vo vodnom kúpeli zostávajúcu horkú čokoládu.
  • Vyberte formu z mrazničky a nalejte do nej rozpustenú čokoládu, aby ste vytvorili poslednú vrstvu.
  • Následne opäť vložte do mrazničky a nechajte stuhnúť.
Nugát z čokolády, medu a orieškov.
zdroj: ricetta.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.