Čokoládový rolovaný fondán

Čokoládový rolovaný fondán

Výroba domácej poťahovej hmoty z čokolády na zdobenie torty je až prekvapivo jednoduchá. Vďaka užitočným tipom ako je použitie horúcej vody v tomto recepte, môžete dosiahnuť sýto tmavú farbu, správnu elasticitu a poddajnú konzistenciu pre ľahkú prácu.

Čo budeme potrebovať

  1. 120 ml nemliečnej smotany (alebo vody)
  2. 3 lyžice želatíny
  3. Lyžica oleja
  4. 170 ml kukuričného sirupu
  5. 50 g masla (zmäknuté)
  6. 480 g práškového cukru
  7. 170 g kakaového prášku
  8. ½ lyžičky soli
  9. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  10. 2 lyžice vody
  11. 120 g práškového cukru

Postup

  1. V strednej miske (vhodnej na použitie v mikrovlnnej rúre) zmiešame smotanu a želatínu
  2. Namočíme ju na dve minúty do smotany
  3. Potom ohrievame v mikrovlnnej rúre v 30 sekundových intervaloch, kým sa nerozpustí
  4. Ešte za tepla pridáme maslo, kukuričný sirup, olej a vanilkový extrakt
  5. Zmes by mala mať stále tekutú konzistenciu
  6. V prípade potreby vložíme späť do mikrovlnnej rúry na ďalších 10 sekúnd
  7. Vo veľkej mise zmiešame práškový cukor a kakaový prášok
  8. Pokiaľ sú v práškovom cukre nejaké hrudky, najprv ho preosejeme, inak bude mať fondán aj hrudky
  9. Teplé mokré ingrediencie nalejeme do stredu suchých
  10. Začneme pomocou metličky alebo ruky, od krajov k stredom zapracovávať
  11. Potom pridáme 2 lyžice horúcej vody a pokračujte v miešaní
  12. Zmes prenesieme na dobre poprášenú pracovnú plochu a pokračujeme v miesení
  13. V prípade potreby pridáme ďalší práškový cukor
  14. Miesime, kým fondán nebude hladký a pružný
  15. Fondánové cesto rozdelíme na dva kusy
  16. Vložíme ich do vrecka so zipsom, aby sme zabránili vyschnutiu
  17. Fondánovú hmotu necháme odpočinúť v chladničke aspoň 3 hodiny alebo ideálne cez noc na kuchynskej linke alebo v chladničke
  18. Pokiaľ sme dali fondán oddýchnuť do chladničky, tak ho z nej vyberieme a necháme ohriať na izbovú teplotu
  19. Prehnite ho, kým nebude hladký a pružný
  20. Neskôr s ním môžeme s týmto francúzskym čokoládovým fondánom pracovať

Tento fondán môžeme skladovať pri izbovej teplote na chladnom tmavom mieste po dobu jedného mesiaca alebo v chladničke po dobu až 3 mesiacov. Tento fondán môžete tiež zmraziť v chladničke až na 6 mesiacov.
Čokoládová zdobiaca hmota sa najlepšie hodí k ničomu inému než čokoládovej torte. Využite tento recept na rolovaný fondán a ozdobte s nímčokoládový korpus obalený nugátovým krémom .

čokoládovou hmotou potiahnutý narodeninovú tortu.
Zdroj: karascouturecakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.