Creme brulee s kávovou príchuťou

Creme brulee s kávovou príchuťou

Mnoho domácich cukrárov a cukrárok je milo prekvapených, aký ľahký tento dezert zo smotany vlastne je! Vyžaduje iba 6 ingrediencií, a pokiaľ sa budete riadiť popísaným postupom, úspech bude zaručený a vy si vychutnáte ten najkrémovejší dezert všetkých čias.

Čo budeme potrebovať

  1. 5 veľkých žĺtkov
  2. 150 g krupicového cukru (rozdeleného)
  3. 720 ml smotany na šľahanie
  4. Lyžička kávového prášku (instantnej kávy)
  5. Štipka soli
  6. Lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Žĺtky si vyšľaháme so 100 g cukru a dáme bokom
  3. Na platni vo väčšom hrnci si začneme pomaly zahrievať smotanu s kávovým práškom a soľou
  4. Akonáhle sa zmes začne variť, stiahneme ju z platne a vmiešame vanilkový extrakt
  5. Zo smotany si odoberieme asi 100 ml a pomaly ju začneme primiešavať do vyšľahaných žĺtkov
  6. Potom žĺtky vlejeme do teplej smotany a zmiešame
  7. Malé formičky na creme brulee si rozložíme do pekáča
  8. Formičky naplníme smotanovým pudingom
  9. Potom do pekáča nalejeme horúcu vodu, ktorá by mala zakrývať aspoň polovicu výšky formičiek
  10. Pekáč vložíme do rúry a pečieme
  11. Pečieme približne 35 minút, kým okraje nezozlátnu
  12. Formičky potom vyberieme z rúry a umiestnime na mriežku, kde ich necháme vychladnúť aspoň hodinu a potom ich umiestnime do chladničky, kde ich necháme 4 hodiny až 2 dni
  13. Zvyšným cukrom kryštál posypeme jednotlivé dezerty
  14. Pomocou plynového ručného horáka alebo rúry zapnutej na 220 stupňov a režim grilu, necháme cukor skaramelizovať a vytvoríme chrumkavú kôru
Kávový dezert plný nadýchanej smotany s ovocím a karamelizovaným cukrom.
Zdroj: carlsbadcravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.