Črepníková bublanina s jablkami a pudingom

Črepníková bublanina s jablkami a pudingom

Túto hrnčekovú bublaninu zvládne upiecť naozaj každý a pochutná si na nej celá rodina.

Ingrediencie

  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1,5 hrnčeka cukru kryštál
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 250g rozpusteného masla
  • 4 vajcia
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 500g – 1kg jabĺk, nakrájaných na kúsky
  • 2 balenia pudingu v prášku + 0,5l mlieka a cukor
  • Múčkový cukor na posyp

Postup

  • V mise zmiešajte múku, cukor a kypriaci prášok.
  • Pridajte vlažné mlieko, maslo, vajcia a všetko dôkladne zmiešajte.
  • Podľa návodu na balenie si uvarte pudingy z 0,5 l mlieka, oslaďte a nechajte chvíľku chladnúť.
  • Polovicu cesta nalejte na plech vyložený papierom na pečenie, položte nakrájané jablká a navrch naneste polovychladnutý puding.
  • Navrch nakoniec nalejte druhú polovicu cesta a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 30-35 minút.
  • Upečenú bublaninu nechajte vychladnúť a podávajte posypanú práškovým cukrom.
Buchta s jablkami, sladkým pudingom a posypaná cukrom.
Zdroj: ok.ru

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.