Jednoduchý recept na plech určite zvládne každý. Je črepníkový, takže hotový do chvíľky.
Ingrediencie na korpus
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček rastlinného oleja
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 2 vajíčka
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 3 lyžice kakaa (najlepšie holandského typu)
- Štipka soli
Ingrediencie na náplň
- 1 vanička plnotučného tvarohu (250g)
- 400g kyslej smotany
- 300ml mlieka
- 1 vrecko vanilkového pudingu
- 250ml smotany na šľahanie (30%)
- 2 vrecká vanilkového cukru
- 6 lyžíc práškového cukru
- 100g mliečnej či horkej čokolády (podľa chuti, nasekané)
- 5-7 banánov (podľa chuti)
Postup
- V mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a kakaom.
- V ďalšej mise zmiešajte žĺtky, cukor, olej a rozšľahajte dohladka. Potom pridajte pripravenú sypkú múkovú zmes a premiešajte.
- Potom do zmesi vmiešajte ušľahaný sneh z bielkov a štipky soli.
- Vymažte a vysypte plech a do neho rovnomerne rozotrite cesto.
- Dajte piecť na 180 ° C asi na 25 minút a potom nechajte úplne vychladnúť.
- Uvarte puding z mlieka, 4 lyžíc cukru a nechajte taktiež úplne vychladnúť.
- Utrite dohladka tvaroh s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. Vychladnutý puding po častiach vmiešajte.
- Smotanu ušľahajte do tuha, zmiešajte s nasekanou čokoládou a potom vmiešajte do pudingovej zmesi. (podľa chuti doslaďte)
- Až korpus vychladne, vydlabte doň asi 1cm priehlbinu, pričom nechajte zhruba centimetrový okraj.
- Na vydlabaný korpus naskladajte pozdĺžne rozpolené banány. Medzery medzi banánmi vyplňte krémom a zvyšný krém navrstvíte rovnomerne po korpuse na banány.
- Časť korpusu, ktorú ste vydlabali si rozdrobte na jemné omrvinky a posypete ním celú tortu. Múčnik dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie však cez noc.
- Vychladnutú tortu servírujte.