Črepníkový koláč s kyslou smotanou

Črepníkový koláč s kyslou smotanou

Jemne korenená náplň plnená veľkými a šťavnatými hrozienkami. V tomto koláči s hrozienkami a z kyslej smotany, ktorý je stredozápadnou klasikou nájdete všetko, čo od delikátneho múčnika čakáte. Pre ďalšie rýchle a sladké bábovkové recepty z jedného hrnčeka sa nechajte inšpirovať u nás!

Čo budeme potrebovať

  • 1 predpečená koláčová krusta
  • 1 šálka hrozienok
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¾ šálky kryštálového cukru
  • 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ⅛ lyžičky mletého klinčeka
  • 1 šálka kyslej smotany
  • ½ šálky plnotučného mlieka
  • 3 vajcia izbovej teploty
  • 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Hrozienka dajte do malého hrnca s dostatočným množstvom vody, aby boli úplne zakryté. Priveďte do varu, potom stiahnite z platne a pridajte vanilku. Nechajte odstáť aspoň 10 minút.
  • Medzitým zmiešajte cukor, kukuričný škrob, soľ, škoricu a klinčeky vo veľkom hrnci a prešľahajte.
  • Pridajte kyslú smotanu a mlieko a dobre prešľahajte.
  • Varte na stredne vysokú teplotu, kým zmes nezhustne. Znížte teplotu na minimum.
  • V malej miske rozšľahajte žĺtky, pridajte ½ šálky horúcej náplne a dobre prešľahajte.
  • Pridajte ďalšiu ½ šálky a znova prešľahajte, aby sa žĺtky temperovali.
  • Nalejte temperovanú vaječnú zmes do hrnca, dobre premiešajte a varte na miernu teplotu 2 minúty, kým nezhustne.
  • Hrozienka zlejte, ponechajte si ½ šálky tekutiny. Pridajte hrozienka a odloženú tekutinu do pudingovej náplne a dobre premiešajte.
  • Nalejte do pripravenej krusty.
  • Nechajte 10 minút vychladnúť.
  • Finálnu snehovú vrstvu pripravte tak, že bielky a soľ vyšľaháte.
  • Keď sa začnú tvoriť penové mäkké vrcholy, postupne pridávajte kryštálový cukor, po 1 lyžicu a šľahajte do tuha.
  • Sneh naneste na vrch koláča a rozotrite.
  • Pečte 15 minút, kým nie je krusta zlatisto hnedá.
  • Nechajte 1 hodinu ochladzovať pri izbovej teplote, potom preneste do chladničky vychladiť na ďalšie 1-2 hodiny.
Chrumkavá krusta naplnená pudingom s kyslou smotanou s hrozienkami.
Zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.