Tieto ríbezľové koláče sú najlepšou voľbou pre každého začiatočníka. Odpadá váženie prísad, skrátka len zosypete alebo zlejete z hrnčeka potrebné prísady.
Budete potrebovať:
Na prípravu celého koláča:
- 1 vajce
- 1 ks prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček ríbezlí
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- tuk na vymazanie podľa potreby.
Postup prípravy:
- Čerstvé ríbezle zbavte väčších stopiek, umyte a nechajte uschnúť.
- Hrnčekom si odmerajte množstvo cukru, múky, oleja a mlieka.
- Všetko premiešajte v mise na cesto.
- Na záver opatrne vmiešajte aj ríbezle.
- Cesto nalejte na vymastený plech a pečte vo vyhriatej rúre.