Netradičné spojenie bielych fazule, červenej repy a čerstvých malín dáva vzniknúť originálnej chuti koláča, ktorým prekvapíte svojich hostí. Nebojte sa vyskúšať niečo iné – sladký čokoládový koláč z červenej repy bez múky je zdravý, chutný a osviežujúci zároveň!
Čo budeme potrebovať
- 1 hrnček červenej repy, olúpané a nakrájané na kúsky
- 1 hrnček bielych fazule v plechovke
- ½ hrnčeka medu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ¼ hrnčeka kokosového oleja
- 1 vajce
- ½ šálky jemne drvených ovsených vločiek
- ½ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 3 lyžice kakaového prášku
- ⅓ hrnčeka tmavej čokolády
- ¼ hrnček čerstvých malín
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Vložte repu do hrnca, zalejte vodou a varte cca 12 minút domäkka.
- V mixéri rozmixujte uvarenú repu, fazuľu, med, vanilkový extrakt, vajcia a kokosový olej. Mixujte, kým nebude zmes úplne hladká. Potom vmiešajte ovsenú múku, jedlú sódu, soľ a kakaový prášok.
- Opatrne vmiešajte kúsky čokolády. Vlejte cesto na plech a posypte čerstvými malinami.
- Pečte cca 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Obľúbili ste si hrnčekové pečenie bez zdĺhavého váženia? Vyskúšajte aj ďalšie črepníkové recepty na jednoduché koláče na plech.