Črepníkový koláč z červenej repy

Črepníkový koláč z červenej repy

Netradičné spojenie bielych fazule, červenej repy a čerstvých malín dáva vzniknúť originálnej chuti koláča, ktorým prekvapíte svojich hostí. Nebojte sa vyskúšať niečo iné – sladký čokoládový koláč z červenej repy bez múky je zdravý, chutný a osviežujúci zároveň!

Čo budeme potrebovať

  • 1 hrnček červenej repy, olúpané a nakrájané na kúsky
  • 1 hrnček bielych fazule v plechovke
  • ½ hrnčeka medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¼ hrnčeka kokosového oleja
  • 1 vajce
  • ½ šálky jemne drvených ovsených vločiek
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • ⅓ hrnčeka tmavej čokolády
  • ¼ hrnček čerstvých malín

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Vložte repu do hrnca, zalejte vodou a varte cca 12 minút domäkka.
  3. V mixéri rozmixujte uvarenú repu, fazuľu, med, vanilkový extrakt, vajcia a kokosový olej. Mixujte, kým nebude zmes úplne hladká. Potom vmiešajte ovsenú múku, jedlú sódu, soľ a kakaový prášok.
  4. Opatrne vmiešajte kúsky čokolády. Vlejte cesto na plech a posypte čerstvými malinami.
  5. Pečte cca 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

Obľúbili ste si hrnčekové pečenie bez zdĺhavého váženia? Vyskúšajte aj ďalšie črepníkové recepty na jednoduché koláče na plech.

Štyri kúsky repovej buchty ozdobené sušenými kvetmi.
Zdroj: mymoroccanfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.