Črepníkový makovec

Črepníkový makovec

Nájsť najlepší recept na makovec môže byť tvrdý oriešok, pretože každý má ten svoj vlastný, ale prečo neskúsiť niečo iné, čo nám možno bude chutiť ešte viac, než naša pôvodná receptúra? Tento múčnik má jemnú chuť aj textúru.

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička jemnej soli
  • 1/2 hrnčeka maku
  • 2/3 hrnčeka rastlinného oleja
  • 3/4 hrnčeka cukru kryštál
  • 2 vajcia veľkosti L
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • 1/4 hrnčeka pomarančového džúsu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • Šťava z 1 chemicky neošetreného citróna

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a vymažeme si formu v tvare obdĺžnika.
  • V jednej miske zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok do pečiva aj mak.
  • Vezmeme druhú misku a do tej dáme olej s cukrom a ručným mixérom šľaháme asi 1 minútu.
  • Potom pridáme vajcia a našľaháme na najvyššiu rýchlosť po dobu 3 minút, aby bola zmes pekne nadýchaná.
  • Pri nízkej rýchlosti potom primiešame k suchým prísadám mlieko, olej s cukrom, džús, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu.
  • Akonáhle je cesto pekne hladké a spoja sa všetky suroviny, prelejeme cesto do formy a vložíme do predhriatej rúry na 45 minút.
  • Buchta je hotová vo chvíli, keď sa začne oddeľovať od stien formy a uprostred je dobre prepečený, čo skontrolujeme špajľou.
  • Vyberieme z rúry a necháme 15 minút odpočinúť vo forme, potom opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku.
  • Počkáme, až buchta úplne vychladne a až potom ju môžeme naporciovať a servírovať.
Jednoduchá maková buchta bez váženia.
Zdroj: https://www.kingarthurbaking.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.