Croissant s krémom z orechov

Croissant s krémom z orechov

Desí vás predstava, že by ste sa mali podieľať na plytvaní potravinami? Pokiaľ áno, tak tento recept je skvelou príležitosťou, ako tomu zabrániť. Aj deň staré pečivo sa dá skvele využiť a vytvoriť z neho napríklad tieto rožky plnené lahodným orechovým krémom. Nikto neuverí, že pečivo nie je čerstvé!

Čo budeme potrebovať

  1. 6 ks kupovaných croissantov (najlepšie deň starých)

Na sirup

  1. 60 ml vody
  2. 60 g cukru

Na orechový krém

  1. 40 g vlašských orechov
  2. 40 g lieskových orechov
  3. 40 g mandlí
  4. 70 g cukru
  5. 40 ml sirupu (toho čo sme si vyrobili)

Na pistáciový krém

  • 100 g pistácií
  • 20 g pistáciovej pasty (voliteľne)
  • 100 g cukru
  • 50 ml sirupu (toho čo sme si vyrobili)

Na citrónovú glazúru

  1. 30 ml citrónovej šťavy
  2. 140 g práškového cukru

Postup

  1. Na sirup si privedieme do varu vodu a cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí
  2. Potom dáme bokom vychladnúť
  3. Na orechová náplň si v kuchynskom robote rozmixujeme vlašské orechy, lieskové orechy, mandle, cukor a sirup
  4. Orechovú náplň rozprestrieme na malý plech vyložený plastovým obalom
  5. Vložíme ju do mrazničky a zmrazíme
  6. Potom ju nakrájame na tyčinky s rozmermi približne 20 x 5 cm
  7. Tesne pred vložením do croissantového cesta nakrájame každú tyčinku na malé kusy s gramážou približne 20 g
  8. Na pistáciovú náplň si v kuchynskom robote rozmixujeme pistácie s cukrom, sirupom a pistáciovou pastou
  9. V prípade potreby pridáme pár kvapiek mandľového extraktu, ktoré zvýraznia chuť pistácií
  10. Náplň rozložíme na malý plech a zmrazíme, potom nakrájame na tyčinky o veľkosti 20 x 5 cm
  11. Tesne pred vložením do croissantového cesta nakrájame každú tyčinku na kusy s gramážou približne 20 g
  12. Na citrónovú glazúru si zmiešame citrónovú šťavu a práškový cukor
  13. Croissanty prerežeme (ale nerozrežeme na pol) alebo z jednej strany do nich, za pomoci konca varešky, urobíme jamku
  14. Dovnútra pridáme tyčinky orechovej náplne a potom ich vyskladáme na plech a vložíme do rúry
  15. Pečieme na 150 stupňov 10 – 15 minút
  16. Orechové croissanty glazúrujeme hneď po upečení
  17. Rožky s glazúrou potom necháme v rúre stuhnúť na 60 sekúnd

Orechový krém sa dá skvele využiť aj do ďalších receptov. Naplňte ním napríklad tieto staročeské buchty a vytvorte si lahodné kysnuté buchty s orechovým krémom. Nebudete ľutovať!

Jemné croissanty plnené orechovým krémom z mixov orechov a pistácií.
Zdroj: marisasitaliankitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.