Croissant s parížskym krémom

Croissant s parížskym krémom

Čokoládové croissanty so smotanovou náplňou s čokoládou sú tými najjednoduchšími raňajkami, ktoré môžete urobiť. Pokiaľ nie ste veľkým fanúšikom smotanového syra, znížte množstvo, alebo ho úplne vynechajte a nahraďte ho tučným alebo polotučným tvarohom či kyslou smotanou.

Čo budeme potrebovať

  1. Balenie lístkového cesta
  2. 120 g smotanového syra
  3. 60 g čokolády

Postup

  1. Balenie lístkového cesta si rozvaľkáme
  2. Potom jednotlivé pláty nakrájame na dlhé obdĺžniky, tie rozkrájame na menšie štvorce a tie rozkrájame na trojuholníky
  3. Čokoládu si rozpustíme na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a necháme vychladnúť
  4. Akonáhle je čokoláda vychladnutá zmiešame ju s krémovým syrom
  5. Čokoládovou náplňou plníme trojuholníky z cesta v najširšom mieste a cesto zrolujeme
  6. Rožteky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry
  7. Pečieme ich na 180 stupňov 11-13 minút
  8. Pred podávaním ich necháme vychladnúť
Nadýchané lístkové cesto upečené ako croissant plnené krémom z čokolády a syra.
zdroj: bakedbyanintrovert.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.