Chutné predjedlo, v ktorom sa skvele snúbi chuť avokáda a morských plodov./p>
Ingrediencie
- pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
- 1 avokádo
- 1/4 červenej kápie
- 1/2 limetky
- 16 krevetiek
- 1/2 strúčiky cesnaku
- 1-2 PL čerstvej petržlenovej vňate
- olivový olej
Postup
- Pečivo nakrájajte na plátky, pokvapkajte olivovým olejom, vložte na plech s papierom na pečenie a opečte niekoľko minút v rúre.
- Olúpte a vykôstkujte avokádo, dužinu roztlačte vidličkou a zmiešajte ju so šťavou z limetky
- Nakrájajte niekoľko tenkých plátkov papriky a dajte ich bokom.
- Hrniec s vodou priveďte k varu a vložte doň na 3 až 4 minúty zamrznuté krevety.
- Po uplynutí tejto doby krevety zlejte ich a dajte bokom.
- V miske zmiešajte olivový olej, petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak.
- Na opečené plátky pečiva rozotrite avokádovú nátierku, ozdobte krevetkou a prúžkom papriky.
- Na záver pomocou čajovej lyžičky pokvapkajte zálievkou z oleja, cesnaku a petržlenovej vňate.