Crostini s avokádom a krevetami

Crostini s avokádom a krevetami

Chutné predjedlo, v ktorom sa skvele snúbi chuť avokáda a morských plodov./p>

Ingrediencie

  • pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
  • 1 avokádo
  • 1/4 červenej kápie
  • 1/2 limetky
  • 16 krevetiek
  • 1/2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • olivový olej

Postup

  • Pečivo nakrájajte na plátky, pokvapkajte olivovým olejom, vložte na plech s papierom na pečenie a opečte niekoľko minút v rúre.
  • Olúpte a vykôstkujte avokádo, dužinu roztlačte vidličkou a zmiešajte ju so šťavou z limetky
  • Nakrájajte niekoľko tenkých plátkov papriky a dajte ich bokom.
  • Hrniec s vodou priveďte k varu a vložte doň na 3 až 4 minúty zamrznuté krevety.
  • Po uplynutí tejto doby krevety zlejte ich a dajte bokom.
  • V miske zmiešajte olivový olej, petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak.
  • Na opečené plátky pečiva rozotrite avokádovú nátierku, ozdobte krevetkou a prúžkom papriky.
  • Na záver pomocou čajovej lyžičky pokvapkajte zálievkou z oleja, cesnaku a petržlenovej vňate.
Malé opečené chlebíčky s avokádom.
zdroj: mangiabevigodi.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.