Snáď každému sa už pri vyslovení „čučoriedkový koláč s tvarohom“ zbiehajú sliny. Upečte si tento múčnik podľa nášho jednoduchého receptu.
Ingrediencie na cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1 hrnček bieleho/čučoriedkového jogurtu
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2ks vajec
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
Ingrediencie na náplň
- 2 vaničky mäkkého tvarohu
- 3ks vajec
- 2-3 lyžice cukru (voliteľne)
Ingrediencie na posýpku
- 100g masla
- 200g hrubej múky
- cukor
- čučoriedky (množstvo podľa chuti)
Postup
- V mise vyšľahajte vajíčka s cukrom do peny. Prilejte olej a premiešajte.
- Potom primiešajte jogurt, a vanilkový cukor.
- V inej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, ktorú postupne primiešavajte do tekutej zmesi s vajcami a cukrami.
- Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Zmiešajte tvarohy s vajcami a cukrom a vznikne vám tvarohová náplň. Túto náplň naneste navrch cesta na plechu.
- Nakoniec rozprestrite umyté a odkvapkané čučoriedky a povrch buchty ešte posypte posýpkou.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C 25-30 minút podľa rúry.
- Upečený koláč nechajte vychladnúť a podávajte.
Prinášame vám viac báječných receptov na čučoriedkové koláče . 7 variantov na skvelý domáci dezert.