Čučoriedková buchta s posýpkou

Čučoriedková buchta s posýpkou

Snáď každému sa už pri vyslovení „čučoriedkový koláč s tvarohom“ zbiehajú sliny. Upečte si tento múčnik podľa nášho jednoduchého receptu.

Ingrediencie na cesto

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1 hrnček bieleho/čučoriedkového jogurtu
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2ks vajec
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru

Ingrediencie na náplň

  • 2 vaničky mäkkého tvarohu
  • 3ks vajec
  • 2-3 lyžice cukru (voliteľne)

Ingrediencie na posýpku

  • 100g masla
  • 200g hrubej múky
  • cukor
  • čučoriedky (množstvo podľa chuti)

Postup

  • V mise vyšľahajte vajíčka s cukrom do peny. Prilejte olej a premiešajte.
  • Potom primiešajte jogurt, a vanilkový cukor.
  • V inej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, ktorú postupne primiešavajte do tekutej zmesi s vajcami a cukrami.
  • Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Zmiešajte tvarohy s vajcami a cukrom a vznikne vám tvarohová náplň. Túto náplň naneste navrch cesta na plechu.
  • Nakoniec rozprestrite umyté a odkvapkané čučoriedky a povrch buchty ešte posypte posýpkou.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C 25-30 minút podľa rúry.
  • Upečený koláč nechajte vychladnúť a podávajte.
Tvarohovo-čučoriedkový múčnik s posýpkou.
Zdroj: theforkedspoon.com

Prinášame vám viac báječných receptov na čučoriedkové koláče . 7 variantov na skvelý domáci dezert.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.