Sladké čučoriedky sú zmiešané s mandľovým cestom a krémovou polevou z bielej čokolády. Nebude trvať dlho a tento svadobný dezert si obľúbia všetci hostia.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 140 g masla (zmäknutého)
- 140 g práškového cukru
- Nastrúhanú kôru z jedného citróna
- 4 bielky
- 120 g čučoriedok
- 75 g hladkej múky
- 120 g mletých mandlí
Na polevu
- 175 g bielej čokolády (nasekané)
- 4 lyžice smotany na šľahanie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Formu na 12 muffinov si vyložíme košíčky
- V mise si ušľaháme maslo s práškovým cukrom
- Pridáme citrónovú kôru a šľaháme
- Vo vedľajšej mise ušľaháme z bielkov sneh
- V menšej miske zaprášime čučoriedky trochou múky
- Čučoriedky potom zmiešame so zvyškom múky, smotanou a mandľami
- Zmes s čučoriedkami zmiešame s rozmiešaným maslom a cukrom
- Vmiešame lyžicu ušľahaných bielkov, aby sa zmes zjemnila
- Potom vmiešame aj zvyšok bielkov
- Lyžicou plníme formičky na bábovky a pečieme 15 minút
- Potom necháme bábovky vychladiť
- Na polevu si na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou
- Miešame kým sa čokoláda úplne nerozpustí
- Dáme bokom a necháme vychladnúť, aby poleva získala roztierateľnú konzistenciu
- Bábovky polejeme polevou a zdobíme postrúhanou bielou čokoládou a čučoriedkami