Čučoriedkové bábovky

Čučoriedkové bábovky

Sladké čučoriedky sú zmiešané s mandľovým cestom a krémovou polevou z bielej čokolády. Nebude trvať dlho a tento svadobný dezert si obľúbia všetci hostia.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 140 g masla (zmäknutého)
  2. 140 g práškového cukru
  3. Nastrúhanú kôru z jedného citróna
  4. 4 bielky
  5. 120 g čučoriedok
  6. 75 g hladkej múky
  7. 120 g mletých mandlí

Na polevu

  1. 175 g bielej čokolády (nasekané)
  2. 4 lyžice smotany na šľahanie

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Formu na 12 muffinov si vyložíme košíčky
  3. V mise si ušľaháme maslo s práškovým cukrom
  4. Pridáme citrónovú kôru a šľaháme
  5. Vo vedľajšej mise ušľaháme z bielkov sneh
  6. V menšej miske zaprášime čučoriedky trochou múky
  7. Čučoriedky potom zmiešame so zvyškom múky, smotanou a mandľami
  8. Zmes s čučoriedkami zmiešame s rozmiešaným maslom a cukrom
  9. Vmiešame lyžicu ušľahaných bielkov, aby sa zmes zjemnila
  10. Potom vmiešame aj zvyšok bielkov
  11. Lyžicou plníme formičky na bábovky a pečieme 15 minút
  12. Potom necháme bábovky vychladiť
  13. Na polevu si na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou
  14. Miešame kým sa čokoláda úplne nerozpustí
  15. Dáme bokom a necháme vychladnúť, aby poleva získala roztierateľnú konzistenciu
  16. Bábovky polejeme polevou a zdobíme postrúhanou bielou čokoládou a čučoriedkami
Čučoriedkové košíčky zdobené vanilkovým krémom a čučoriedkami.
Zdroj:fabmood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.