Čučoriedkové muffiny

Čučoriedkové muffiny

Rýchla dobrôtka, po ktorej sa len zapráši? V tom prípade sa vám bude hodiť nasledujúci recept. Prevonia celú domácnosť a je hneď hotová.

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • Štipku mletého muškátového orieška
  • 1 hrnček tvarohu
  • 1/3 hrnčeka rozpusteného nesoleného masla
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 1 hrnček čučoriedok

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 200 stupňov a formu na muffiny vystriekame kuchynským sprejom a do každého otvoru dáme papierový košíček.
  • Vo veľkej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ aj muškátový oriešok. Zatiaľ odložíme bokom.
  • Do inej misky dáme vajcia, tvaroh, maslo, citrónovú kôru aj vanilkový extrakt a dôkladne našľaháme.
  • Keď je zmes dobre našľahaná, vmiešame po častiach suché ingrediencie.
  • Nakoniec vmiešame čučoriedky a hotové cesto rozdelíme do jednotlivých košíčkov.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 20 – 22 minút, až kým nie sú muffiny zlatohnedé.
  • Upečené muffiny necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a potom servírujeme.
  • Pred podávaním poprášime práškovým cukrom alebo pokvapkáme čokoládou.
Vynikajúce jemné muffiny s chuťou čučoriedok a vôňou citróna.
Zdroj: https://www.eggs.ca/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.