Palacinky sú typickým jedlom, ktoré sa pri brunchu servíruje. Sú nadýchané a plné čerstvých čučoriedok, ktoré túto americkú dobrotu, spoločne s javorovým sirupom skvele dochutia!
Čo budeme potrebovať
- 150 g hladkej múky
- Lyžičku kypriaceho prášku
- Vajcia
- 500 ml cmar
- Rozpustené maslo
- 125 g čerstvých čučoriedok
- Javorový sirup
Postup
- Múku preosejeme do veľkej misy
- Uprostred urobíme jamku, do ktorej pridáme vajcia a cmar
- Pomocou vidličky premiešam, kým sa nespoja
- Rozpálime si veľkú nepriľnavú panvicu na strednú teplotu a potrieme ju rozpusteným maslom
- Na panvicu nalejeme polievkové lyžice cesta
- Na povrch každej placky naaranžujeme niekoľko čučoriedok
- Vyprážame asi 2 2 minúty, kým sa na povrchu neobjavia bublinky
- Palacinku otočíme a znovu smažíme 2 minúty dozlatista
- Palacinku preložíme na tanier a prikryjeme fóliou, aby zostala teplá
- Postup opakujeme, kým nám nedôjde cesto
- Podávame so zvyšnými čučoriedkami, javorovým sirupom a rozpusteným maslom
Chcete tento recept vyzdvihnúť ešte o jeden level vyššie? Pripravte a upečte si domáce cesto na bagel podľa nášho receptu!