Čučoriedkový cheesecake s tvarohom

Čučoriedkový cheesecake s tvarohom

Máte vo svojom živote nejakého milovníka čučoriedok alebo ním ste vy sami? Urobte dojem týmto výborným receptom na tvarohový koláč s čučoriedkami, ktorý ich obsahuje vo vnútri, ale aj na povrchu v podobe omáčky. Máte radšej starú dobrú klasiku? Tak potom tu pre vás máme recepty na klasický cheesecake .

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 18 grahamových sušienok
  • 3 lyžice cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 140 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  • 680 g plnotučného tvarohu
  • 210 g cukru
  • 85 g kyslej smotany
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • Kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 125 ml hustej smotany
  • 3 veľké vajcia
  • 310 g čerstvých čučoriedok

Na omáčku

  • 460 g čerstvých čučoriedok
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • Kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 60 ml vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Umiestnite rošt do stredu rúry.
  • Pridajte grahamové sušienky, cukor a soľ do misy kuchynského robota a mixujte, kým sa nerozomelú na prášok.
  • Pridajte maslo a spracujte, kým sa nespojí.
  • Zmes vtlačte na dno formy, aby krusta bola aj po stranách.
  • Krustu pečte do svetlo zlatohnedej farby, 20 až 25 minút.
  • Nechajte vychladnúť asi 15 minút.
  • Keď forma vychladne pevne zabaľte dno a boky do alobalu.
  • Vložte zabalenú formu do veľkého plechu.
  • Uvarte si vodu na prípravu horúceho vodného kúpeľa na pečenie čučoriedkového cheesecaku.
  • Na náplň si vyšľahajte tvaroh, cukor, kyslú smotanu, vanilku, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ.
  • Pomaly pridávajte hustú smotanu, kým sa nezapracuje. Pridajte vajcia, jedno po druhom, kým sa nespoja.
  • Pridajte čučoriedky. Pomocou gumovej stierky jemne vmiešajte čučoriedky do náplne, dávajte pozor, aby ste ich nerozdrvili.
  • Nalejte zmes na cheescake do pripraveného korpusu.
  • Opatrne nalejte do pekáča toľko vriacej vody, aby siahala do polovice stien formy na cheesecake.
  • Pečte tvarohový koláč, kým nebude po okrajoch mierne nafúknutý, asi 1 1/2 hodiny.
  • Vypnite rúru a otvorte dvierka rúry asi na 3 cm. Nechajte cheesecake dôjsť v rúre, asi 1 hodinu.
  • Premiestnite na mriežku a nechajte 30 minút vychladnúť.
  • V strednom hrnci zmiešajte čučoriedky, cukor, kukuričný škrob, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ.
  • Pridajte vodu a priveďte omáčku do varu na stredne vysokú teplotu.
  • Znížte teplotu na minimum a varte, odkryté, za občasného miešania, kým sa omáčka nesfarbí do žiarivo fialovej a nezhustne, asi 10 minút.
  • Omáčku preložte do stredne žiaruvzdornej nádoby a nechajte ju asi 30 minút na linke trochu vychladnúť.
  • Až budete pripravení na podávanie, nalejeme čučoriedkovú omáčku na nakrájané kúsky čučoriedkového cheesecaku.
Jemná krusta upečená spoločne s tvarohovou náplňou plnou čučoriedok.
Zdroj: domesticgothess.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.