Čučoriedkový koláč s kyslou smotanou

Čučoriedkový koláč s kyslou smotanou

Tento koláč z kyslej smotany a čučoriedok je ľahký a chutný! Čerstvé ovocie v ľahkom pudingu vás dostane do kolien zakaždým, čo sa zahryznete. Túto variáciu na pečený ovocný koláč si úplne zamilujete a vytvorenie náplne zaberie menej ako 5 minút. Pre ďalšie maškrtenie si pripravte tieto recepty na buchty s čučoriedkami .

Čo budeme potrebovať

  • 1 lístkové cesto
  • 180 g kryštálového cukru
  • 240 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilky
  • ½ lyžičky mandľového extraktu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice múky
  • 200 g čučoriedok
  • 45 g studeného masla
  • 3 lyžice múky
  • 2 lyžice cukru
  • Štipka soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Vyvaľkajte lístkové cesto a vložte ho do formy na koláče, prepichajte ho vidličkou, aby ste zabránili vzniku vzduchových bublín.
  • Cukor, kyslú smotanu, vajcia, vanilku, mandľový extrakt, citrónovú šťavu, soľ a múku vyšľahajte do hladka.
  • Vmiešajte čučoriedky.
  • Nalejte zmes do koláčového základu.
  • Okraje cesta zakryte fóliou, aby príliš nezhnedli.
  • Pečte 30 minút.
  • Zatiaľ čo sa koláč pečie, pripravte si posýpku.
  • Zmiešajte maslo na múku a vmiešajte cukor a soľ.
  • Po 30 minútach pečenia koláč vyberte z rúry, odstráňte fóliu a posypte posýpkou.
  • Pečte ďalších 10-15 minút.
  • Pred podávaním úplne vychladnúť.
Lahodný koláč s čučoriedkami a posýpkou.
Zdroj: poetryandpies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.