Tento koláč z kyslej smotany a čučoriedok je ľahký a chutný! Čerstvé ovocie v ľahkom pudingu vás dostane do kolien zakaždým, čo sa zahryznete. Túto variáciu na pečený ovocný koláč si úplne zamilujete a vytvorenie náplne zaberie menej ako 5 minút. Pre ďalšie maškrtenie si pripravte tieto recepty na buchty s čučoriedkami .
Čo budeme potrebovať
- 1 lístkové cesto
- 180 g kryštálového cukru
- 240 g kyslej smotany
- 1 vajce
- 1 lyžička vanilky
- ½ lyžičky mandľového extraktu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- ½ lyžičky soli
- 2 lyžice múky
- 200 g čučoriedok
- 45 g studeného masla
- 3 lyžice múky
- 2 lyžice cukru
- Štipka soli
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Vyvaľkajte lístkové cesto a vložte ho do formy na koláče, prepichajte ho vidličkou, aby ste zabránili vzniku vzduchových bublín.
- Cukor, kyslú smotanu, vajcia, vanilku, mandľový extrakt, citrónovú šťavu, soľ a múku vyšľahajte do hladka.
- Vmiešajte čučoriedky.
- Nalejte zmes do koláčového základu.
- Okraje cesta zakryte fóliou, aby príliš nezhnedli.
- Pečte 30 minút.
- Zatiaľ čo sa koláč pečie, pripravte si posýpku.
- Zmiešajte maslo na múku a vmiešajte cukor a soľ.
- Po 30 minútach pečenia koláč vyberte z rúry, odstráňte fóliu a posypte posýpkou.
- Pečte ďalších 10-15 minút.
- Pred podávaním úplne vychladnúť.