Čučoriedkový kompót

Čučoriedkový kompót

Pripravte si tento kompót z lesných čučoriedok a majte tak v zime zásobu žahouru. Skvele sa hodí nielen ako poleva na knedle, ale aj do palaciniek, ovsených kaší a iných sladkých raňajok. Zaváranie v rúre, ľahko a jednoducho.

Ingrediencie

  • 1 kg lesných čučoriedok
  • 1 l vody
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej
  • 300 g krupicového cukru
  • 150 g želírovacieho cukru

Postup

  • Najprv čučoriedky dôkladne preberte od lístkov a preperte ich vlažnou vodou. Potom nechajte odkvapkať.
  • Do hrna nalejte liter vody, cukry (krupicový a želírovací) a kyselinu citrónovú.
  • Postupne zahrievajte a za stáleho miešania rozpúšťajte cukor.
  • Potom do nálevu pridajte čučoriedky a asi 5 minút povarte.
  • Rúru rozohrejte na 100 °C.
  • Do hlbokého plechu dajte čistú utierku a na nej nalejte niekoľko centimetrov vody.
  • Kompót začnite plniť do čistých zaváracích pohárov. V pohároch by ste mali mať asi 2/3 čučoriedok a zvyšok doliaty iba nálevom z nich.
  • Poháre pevne zatvorte viečkom, postavte hore dnom na utierku v plechu a dajte do rúry sterilizovať pri teplote 85 ° C po dobu 15 minút.
  • Po 15 minútach kompóty vyberte a nechajte vychladnúť. Uchovávajte v tme a chlade.
Poháre so zavarenými čučoriedkami.
Zdroj: lifeloveandsugar.com

Premýšľate, čo s nimi ďalej? Prinášame vám skvelé recepty s čučoriedkami na každú príležitosť!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.