Najsladšie recepty na múčniky z cukety, ktoré kedy ochutnáte! Maškrtte sladko, ale zdravo

Recepty na múčniky a cuketa, verte alebo nie, idú dohromady.

Je to veľmi univerzálna prísada do rôznych pokrmov, ktorá sa ako máloktorá zelenina hodí aj do sladkých múčnikov všetkého druhu.

Svojou neutrálnou chuťou a nevýraznou farbou všetky múčniky len zvláčnia a navyše ich urobia aj menej kalorickými.

Poďte ich s nami všetky vyskúšať!

Ako vybrať a jesť cuketu?

Pokiaľ ide o výber cukety, väčšia nie je vždy lepšia. Čím menšia je cuketa, tým bude chutnejšia a všeobecne menej vodnatá.

Vyberte si cuketu so žiarivou farbou (nech už je to akákoľvek farba) a pevnou, ale nie tvrdou štruktúrou, so stonkou stále pripojeným k cukete

Cuketu skladujte v priedušnom sáčku až týždeň.

Cuketa sa dá aj zmraziť! Najlepšie je, keď nakrájanú cuketu krátko povaríte v horúcej vode a potom „šokujete“ v ľadovom kúpeli. Nechajte úplne vyschnúť, potom zabaľte a zmrazte až na 6 mesiacov.

Ďalšie recepty s cuketou

  • Grilovaná
  • Marinovaná
  • Zapečená – skúste tieto recepty na plnené a zapečené cuketky
  • Cuketa vyprážaná na panvici
  • Cuketové pyré
  • Cuketový chlieb – alebo túto sekanú z cukety
  • Cuketové chipsy
  • Cuketové lievančeky
  • Cuketové rezance – inšpirujte sa v našich receptoch na cuketové špagety

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.