Cuketa plnená mletým mäsom

Cuketa plnená mletým mäsom

Spojenie sviežej, šťavnatej zeleniny a ľahko pikantného mletého mäsa je dokonalé.

Ingrediencie

  • 1 veľká cuketa
  • 250 g mletého mäsa
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sušených paradajok v oleji + 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica korenia zmesi talianskych byliniek (bazalka, oregano, rozmarín, estragón)
  • 100 g strúhaného syra parmezánového typu
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  • Cuketu umyte, pozdĺžne rozrežte a vydlabte lyžicou.
  • Dužinu nakrájajte.
  • Cesnak a šalotku olúpte a nasekajte najemno, sušené paradajky tiež pokrájajte.
  • Olej zo sušených paradajok rozohrejte na panvici.
  • Vložte šalotku a paradajky a orestujte.
  • Pridajte cesnak, mäso a cuketu, zasypte korením, soľou a korením a opekajte kým mäso nezhnedne.
  • Zmes preložte z panvice do vydlabaných cukiet, posypte nastrúhaným syrom.
  • Dajte ich na plech alebo do zapekacej misky a pečte v rúre vyhriatej na 180 ° približne 20 minút.
Dve cuketové lodičky naplnené mäsom a posypané syrom
Zdroj: ohmydish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.