Prebýva vám doma cuketa a vám už dochádzajú nápady, ako ju spracovať?
Máme pre vás riešenie!
Prinášame vám delikátne recepty na cuketové placky, aké ste ešte nemali.
Chcete variant so sladkou kukuricou a řapíkatým zelerom alebo radšej tú s tuniakom, majonézou a parmezánom?
Viete čo?
Ochutnajte ich všetky!
Naše recepty
Zavarte si s nami cuketu : nie je jednoduchší spôsob, ako si ju uchovať po celý rok!
Ďalšie zaujímavé vlastnosti cukety
- Cuketa plodí po celé leto , pokiaľ má dostatok vlahy.
- Dorastá do pomerne veľkých rozmerov, zvláštnosťou nie je ani 5 kg cuketa.
- Najlepšie pre konzumáciu sú ale cukety od 20-30 cm .
- Staršie a väčšie cukety majú silnejšiu šupku, ktorá pri tepelnej úprave stvrdne a je ťažko stráviteľná.
- Semená veľkých cukiet je dobré odstrániť.
- Naproti tomu menšie a stredné cukety je možné konzumovať aj so šupkou.
- Pred tepelnou úpravou cuketu posolíme a necháme chvíľu odležať .
- Orosí sa a vylúči tak časť prebytočnej vody.
- Pri príprave cukety pridajte vždy aspoň trochu oleja , lepšie sa vstrebe vitamín A.
A ako vám naše recepty na cuketové fašírky chutili? Napíšte nám do komentárov!